autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

PULPE DE PUI CU RINDGLOTE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2008

Ingrediente
(pentru 4 persoane):, 4 pulpe de pui,, 1 lingurita condimente pentru carne de pui,, 2 linguri ulei,, 1+1 linguri vin alb sec,, 600g. rindglote (fara sambure),, 1+1 linguri unt sau margarina,, 1 lingura zahar,, 1/4 lingurita cuisoare,, 1/4 lingurita ghimbir ras,, 1 catel de usturoi,, 1 lingurita amidon alimentar,, sare, piper,, 600g. cartofi,, 1dl. smantana,, 2-3 fire de patrunjel,, 1 ardei iute mic

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Se spala pulpele de pui, se usuca cu un servet de bucatarie, se freaca cu condimentele pentru carne de pui , se aseaza intr-un vas de Jena , se stropeste cu ulei si 1 dl. de vin. se acopera cu capacul si se frige in cuptor, la 180*C , timp de 30 minute.Se ia capacul si se continua frigerea inca 20 minute.

2. Prunele se spala, li se scot samburii.Intr-o lingura de unt se caramelizeaza zaharul, se adauga restul de vin , cuisoarele,ghimbirul ras,usturoiul zdrobit, o lingurita de sare, o lingurita de piper, apoi prunele si fierbem 5 minute.Incorporam amidonul alimentar, amestecat in prealabil cu 1/2 dl. apa si , amestecand mereu, fierbem 1 minut.Punem amestecul intr-un bol de portelan si il pastram la cald.

3. Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Restul de unt/margarina se amesteca cu smantana, se pun pe foc , se lasa sa dea un clocot, apoi se iau de pe foc si se amesteca cu cartofii fierti si scursi de apa si se zdrobesc. (nu se fac pireu).

4.Se orneaza cu ardeiul iute taiat rotocoale si cu patrunjel verde tocat.

5.Pe un platou se aseaza pulpele de pui, alaturi cartofii si sosul de prune. Nu uitam vinul alb sec care se armonizeaza perfect cu acest preparat.
Daca ti-a placut reteta noastra "PULPE DE PUI CU RINDGLOTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulou de vitel umplut cu surimi si creveti, pe cartofi noi si jus de vin rosu si raci

Rulou de vitel umplut cu surimi si creveti, pe cartofi noi si jus de vin rosu si raci

Carnea tocata se condimenteaza, se amesteca cu crevetii tocati cu cutitul, ierburile tocate. Se framanta

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
TOCANITA DE CARTOFI CU CARNAT AFUMAT

TOCANITA DE CARTOFI CU CARNAT AFUMAT

Se caleste carnatul, ceapa, apoi se adauga cartofi sa fiarba si rosia catre sfarsit. Dupa ce se trage

3 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane):
  • 4 pulpe de pui,
  • 1 lingurita condimente pentru carne de pui,
  • 2 linguri ulei,
  • 1+1 linguri vin alb sec,
  • 600g. rindglote (fara sambure),
  • 1+1 linguri unt sau margarina,
  • 1 lingura zahar,
  • 1/4 lingurita cuisoare,
  • 1/4 lingurita ghimbir ras,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 lingurita amidon alimentar,
  • sare
  • piper,
  • 600g. cartofi,
  • 1dl. smantana,
  • 2-3 fire de patrunjel,
  • 1 ardei iute mic

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
FRIGARUI MUNTENESTI