1.Se spala pulpele de pui, se usuca cu un servet de bucatarie, se freaca cu condimentele pentru carne de pui , se aseaza intr-un vas de Jena , se stropeste cu ulei si 1 dl. de vin. se acopera cu capacul si se frige in cuptor, la 180*C , timp de 30 minute.Se ia capacul si se continua frigerea inca 20 minute.
2. Prunele se spala, li se scot samburii.Intr-o lingura de unt se caramelizeaza zaharul, se adauga restul de vin , cuisoarele,ghimbirul ras,usturoiul zdrobit, o lingurita de sare, o lingurita de piper, apoi prunele si fierbem 5 minute.Incorporam amidonul alimentar, amestecat in prealabil cu 1/2 dl. apa si , amestecand mereu, fierbem 1 minut.Punem amestecul intr-un bol de portelan si il pastram la cald.
3. Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Restul de unt/margarina se amesteca cu smantana, se pun pe foc , se lasa sa dea un clocot, apoi se iau de pe foc si se amesteca cu cartofii fierti si scursi de apa si se zdrobesc. (nu se fac pireu).
4.Se orneaza cu ardeiul iute taiat rotocoale si cu patrunjel verde tocat.
5.Pe un platou se aseaza pulpele de pui, alaturi cartofii si sosul de prune. Nu uitam vinul alb sec care se armonizeaza perfect cu acest preparat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii