Pulpe de pui cu rosii si lamaie la punga

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Pulpe de pui cu rosii si lamaie la punga

Ingrediente

  • 7 pulpe de pui
  • 3 rosii mari
  • 2 cepe verzi
  • 6 catei de usturoi
  • jumatate de lamaie
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 350 ml vin
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare

Pulpele de pui le spalam bine, indepartam tot puful de pe ele, apoi le taiem in doua daca sunt mai mari.

Rosiile (de preferabil sa nu fie prea tari, ci putin fainoase) le spalam si le taiem feliute.

Usturoiul il curatam si il pisam.

Ceapa verde o spalam, o curatam si o taiem rondele.

Mararul verde il spalam si il tocam cat mai marunt.

Lamaia o taiem cubulete.

Intr-un bol pregatim amestecul de condimente.

Punem uleiul, vinul, sare si piper dupa gust, boiaua de ardei, toate legumele pregatite mai sus si patrunjelul uscat.

Toate acestea le amestecam usor cu o lingura, iar la urma punem si o canita apa rece.

Dam drumul la carne in bol, o amestecam usor pe toate partile, o acoperim si o dam doua ore la frigider.

Punem intr-o tava hartie de copt.

In doua pungi din alea de copt, punem bucati de carne in mod egal, punem legumele, iar la urma si din zeama.

Legam pungile la gura si le punem in tava.

Dam tava in cuptorul incins cam pentru 1 ora.

Dupa acest timp, rupem putin pungile si le mai lasam cam 15-20 de minute.

Cand sunt gata, le scoatem la racorit apoi servim.

Sa aveti multa pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise