autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu rosii si lamaie la punga

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 aprilie 2013

Ingrediente
7 pulpe de pui, 3 rosii mari, 2 cepe verzi, 6 catei de usturoi, jumatate de lamaie, 1 lingurita patrunjel uscat, marar verde, sare, piper, 1 lingurita boia de ardei dulce, 350 ml vin, 4 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Pulpele de pui le spalam bine, indepartam tot puful de pe ele, apoi le taiem in doua daca sunt mai mari.
Rosiile (de preferabil sa nu fie prea tari, ci putin fainoase) le spalam si le taiem feliute.
Usturoiul il curatam si il pisam.
Ceapa verde o spalam, o curatam si o taiem rondele.
Mararul verde il spalam si il tocam cat mai marunt.
Lamaia o taiem cubulete.
Intr-un bol pregatim amestecul de condimente.
Punem uleiul, vinul, sare si piper dupa gust, boiaua de ardei, toate legumele pregatite mai sus si patrunjelul uscat.
Toate acestea le amestecam usor cu o lingura, iar la urma punem si o canita apa rece.
Dam drumul la carne in bol, o amestecam usor pe toate partile, o acoperim si o dam doua ore la frigider.
Punem intr-o tava hartie de copt.
In doua pungi din alea de copt, punem bucati de carne in mod egal, punem legumele, iar la urma si din zeama.
Legam pungile la gura si le punem in tava.
Dam tava in cuptorul incins cam pentru 1 ora.
Dupa acest timp, rupem putin pungile si le mai lasam cam 15-20 de minute.
Cand sunt gata, le scoatem la racorit apoi servim.
Sa aveti multa pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu rosii si lamaie la punga" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Scaricica afumata in sos de bere neagra

Scaricica afumata in sos de bere neagra

Se face o compozitie din bere neagra, vin, pasta de ardei, miere si condimente, intr-o cratita (cu

2 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu masline

Piept de pui cu masline

Pieptul de pui se taie cubulete. Curatam ceata si o taiem solzisori Maslinele le feliem. Usturoiul

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Fasole verde cu carne de vitel