autor:

Ramona

» » Fripturi

Pulpe de pui cu sos de usturoi si vin

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 14 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 14 octombrie 2009

Ingrediente
1 kg de pulpe de pui dezosate, frunze de busuioc proaspete, doua caciulii de usturoi - cca 15 catei de usturoi, 200 ml vin rosu de casa, o lingura de unt, ulei de masline, sare, condimente pentru pui, boia, piper, curry.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

49 voturi

Mod de preparare

Se spala pulpele, se ung cu ulei de masline, si se condimenteaza cu sare, piper, boia si condimente pentru pui. Se pun la frigider pentru cca 2 ore, se se marineze.

Intre timp se zdrobeste usturoiul, se pune intr-un bol si se freaca cu sare si putin ulei de masline, pana se face ca o maioneza. Se pune peste usturoi vinul, untul, curry, piper si frunzele de busuioc tocate, se amesteca bine si se lasa la cald.

Intr-o tava de teflon ondulata, ca cea folosita pentru gratar, se pune ulei, se aseaza pulpele deja condimentate si se pun la prajit pe aragaz. Dupa cca 2-3 min, cand prind o culoare alba, pulpele se intorc pe partea cealalta pentru inca cca 3 min. Acum se pune cu o lingura peste pulpe cam jumatate din sosul de vin si usturoi, se pune un capac cu gauri, si se lasa la prajit, la foc mic, fara a se misca. Atunci cand sunt gata de prajit pe o parte, se intorc pulpele, si se pune sosul ramas, cu grija, peste fiecare pulpa. Daca este necesar, se mai adauga cate putina apa. La final, se toarna sosul rezultat intr-un bol, si se continua prajirea pulpelor inca circa 5 min, petru a fi mai crocante.

Se pot servi cu orice garnitura, alaturi de sosul de vin si usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu sos de usturoi si vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Iepure la tava

Iepure la tava

Se portioneaza iepurele si se lasa la marinat pana a douazi astfel; bucatile de iepure se pune in

3 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi
Pulpa de miel la punga

Pulpa de miel la punga

Pulpa de miel se pune la macerat in 300 ml vin alb timp de 3-4 ore, intorcandu-se pe ambele parti.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    anaida (Bucatar sef):

    Am pregatit reteta si a iesit delicios, dar am adaugat si 2 lingurite de miere si a iesit foarte bine. Cred ca merge foarte bine pentru seara de revelion pe un pat de piure mai tare si o portie de salata de sfecla rosie cu hrean deasupra si ceva de ornat la sfarsit. Multumesc si mai astept si alte retete.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Super !

  • Fara foto

    maflo (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

    Arata foarte bine sper sa imi iasa la fel

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

    Bun,bun,foarte bun...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Un deliciu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Foarte apetisant.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

49 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de pulpe de pui dezosate
  • frunze de busuioc proaspete
  • doua caciulii de usturoi - cca 15 catei de usturoi
  • 200 ml vin rosu de casa
  • o lingura de unt
  • ulei de masline
  • sare
  • condimente pentru pui
  • boia
  • piper
  • curry.

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

9 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor