autor:

burdulea maria elena

» » , Mancaruri cu carne, Retete la gratar

Pulpe de pui dezosate la gratar cu garnitura de orez

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 februarie 2013

Ingrediente
Pulpe de pui dezosate, sare, piper., , Garnitura: 1 cana pt ceai cu orez, sare, o bucatica de unt cat o nuca mai mare, 2-3 linguri de lapte, 2-3 crengute de patrunjel verde pt decor.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Incepeti cu prepararea garniturii de orez. Orezul spalat si scurs de apa se pune la fiert cu apa rece. De obicei, la 1 cana orez, adaug 3 cani apa. Pana unde ajunge apa, cam pana acolo va creste orezul la fiert. Cand incepe sa fiarba orezul, adaugati sare, reduceti focul la minim si lasati sa fiarba linistit cam 15-20 minute, pana scade apa. Adaugati 2 sau 3 linguri de lapte ca sa obtineti un orez alb, lasati sa clocoteasca usor, stingeti focul, adaugati bucatica de unt, amestecati usor sa se topeasca untul si acoperiti cu un capac pana la servire. Orezul va fi cremos si gustos.
Intre timp incingeti gratarul (am folosit tigaia tip grill, nu gratarul grill pentru aragaz), adaugati pulpele de pui batute, sarate si piperate, le prajiti pe ambele parti, apoi le serviti cu orez peste care presarati putin patrunjel verde tocat si piper macinat. Este tare bun cu o salata de castraveti proaspeti.
Pentru mai multe retete, vizitati blogul: http://dulcesarat.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui dezosate la gratar cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Mici de casa din carne de vita si miel, la gratar

Mici de casa din carne de vita si miel, la gratar

Dupa cum stim cu totii, mititei sau micii sunt o specialitate exclusiv romaneasca. Micii facuti in

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete la gratar
Ardei umpluţi şi cartofi copţi pe disc

Ardei umpluţi şi cartofi copţi pe disc

Important: Discul, reprezintă cea mai sănătoasă alternativă la grătarul clasic deoarece împiedică

90 voturi    8 comentarii
1h
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2013

    o incantare...

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 14 martie 2013

    APETISANTA!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

    Lia, mie imi place mai tare gratarul din pulpe decat pieptul. Multumesc de comentariu.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 februarie 2013

      Minunate sant pulpele la gratar ! Ce pofta mi-ai facut...si cu orez yumi,yumi...asa cum imi place mie. Foarte bun ! *****

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 februarie 2013

      Multumesc de stelute, pup si eu.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 februarie 2013

      Chiar acum ai primit de la mine 5 *****.... Minunat arata, bunatatea aceasta. Te tzuc Lenuta !

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

      Sunt foarte bune la gratar !!! Arata super !

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

      Cu muraturi !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

13 voturi

Ingrediente

  • Pulpe de pui dezosate
  • sare
  • piper.
  • Garnitura: 1 cana pt ceai cu orez
  • sare
  • o bucatica de unt cat o nuca mai mare
  • 2-3 linguri de lapte
  • 2-3 crengute de patrunjel verde pt decor.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

o incantare...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida

Intr-un bol, se pune pieptul curatat, spalat, feliat, apoi taiat in bucati mai mici; se adauga sare si piper dupa gust, oregano, zeama

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept la gratar cu legume Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Shawarma libaneza de pui