autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu carne

Pulpe de pui Emancipate

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 octombrie 2010

Ingrediente
2-3 pulpe de pui mai mari, 1 legatura de ceapa verde, ½ capatana de usturoi sau o legatura de usturoi verde, 2 portocale, suc de rosii, cimbru, sare, piper, ulei, boia, un praf de vegeta, 1 1/2 cana de vin rosu, Am parlit pulpele, dupa care le-am spalat, le-am crestat si le-am facut o marinada dupa cum urmeaza:, 1 portocala, 2 fire de ceapa, 3-4 catei de usturoi sau ½ de capatana de usturoi, 1 ½ cana vin rosu, sare, piper, boia si un praf de vegeta

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Se lasa 2-3 ore la marinat, dupa care se pregatesc pulpele dupa cum urmeaza, se pun la prajit in tigaie, dupa aproximativ 10 minute se-ntorc pe cealalta parte, dupa ce s-au patruns bine pulpele, se adauga 2 fire de ceapa verde taiata marunt si restul de usturoi, cealalta portocala taiata cubulete mai mari,se adauga si sucul de rosii, cantitatea dupa preferinta fiecaruia, se continua prepararea, se asezoneaza cu sare, piper si boia.
Se incearca din cand in cand, cand este facuta carnea se poate servi ca in imaginile alaturate.

Pulpele le-am numit emancipate deoarece am introdus si portocala pentru savoarea ei si fragezeste si carnea de pui, sper sa gasiti interesanta reteta.

Se poate servi cu legume la gratar sau la cuptor, cu piure sau cu ghiveci si cu salata de castraveti acri sau ceapa rosie.

Pofta Buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui Emancipate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
pulpe de pui la cuptor,cu orez si ciuperci

pulpe de pui la cuptor,cu orez si ciuperci

Spalam pulpele si le asezam pe patul de legume.Le stropim cu uleiul,adaugam condimente,apa si lasam

6 voturi    3 comentarii
50h
Mancaruri cu carne
MAZARE CU PARIZER DE CURCAN

MAZARE CU PARIZER DE CURCAN

Se caleste un pic ceapa si parizerul apoi se pune supa de vegetale si se lasa la fiert. Cand sunt

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • 2-3 pulpe de pui mai mari
  • 1 legatura de ceapa verde
  • ½ capatana de usturoi sau o legatura de usturoi verde
  • 2 portocale
  • suc de rosii
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei
  • boia
  • un praf de vegeta
  • 1 1/2 cana de vin rosu
  • Am parlit pulpele
  • dupa care le-am spalat
  • le-am crestat si le-am facut o marinada dupa cum urmeaza:
  • 1 portocala
  • 2 fire de ceapa
  • 3-4 catei de usturoi sau ½ de capatana de usturoi
  • 1 ½ cana vin rosu
  • sare
  • piper
  • boia si un praf de vegeta

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor