autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu carne

Pulpe de pui Emancipate

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 octombrie 2010

Ingrediente
2-3 pulpe de pui mai mari, 1 legatura de ceapa verde, ½ capatana de usturoi sau o legatura de usturoi verde, 2 portocale, suc de rosii, cimbru, sare, piper, ulei, boia, un praf de vegeta, 1 1/2 cana de vin rosu, Am parlit pulpele, dupa care le-am spalat, le-am crestat si le-am facut o marinada dupa cum urmeaza:, 1 portocala, 2 fire de ceapa, 3-4 catei de usturoi sau ½ de capatana de usturoi, 1 ½ cana vin rosu, sare, piper, boia si un praf de vegeta

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Se lasa 2-3 ore la marinat, dupa care se pregatesc pulpele dupa cum urmeaza, se pun la prajit in tigaie, dupa aproximativ 10 minute se-ntorc pe cealalta parte, dupa ce s-au patruns bine pulpele, se adauga 2 fire de ceapa verde taiata marunt si restul de usturoi, cealalta portocala taiata cubulete mai mari,se adauga si sucul de rosii, cantitatea dupa preferinta fiecaruia, se continua prepararea, se asezoneaza cu sare, piper si boia.
Se incearca din cand in cand, cand este facuta carnea se poate servi ca in imaginile alaturate.

Pulpele le-am numit emancipate deoarece am introdus si portocala pentru savoarea ei si fragezeste si carnea de pui, sper sa gasiti interesanta reteta.

Se poate servi cu legume la gratar sau la cuptor, cu piure sau cu ghiveci si cu salata de castraveti acri sau ceapa rosie.

Pofta Buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui Emancipate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci

Pui cu ciuperci

Se prajesc pulpele , se calesc ceapa,ciupercile si apoi se adauga pulpele prajite. Se lasa la foc

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pulpe de ied la cuptor

Pulpe de ied la cuptor

Carnea o parlim pe flacara aragazului apoi o spalam bine sub jetul de apa. Intr-un vas punem otetul,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 15 %
189.99 lei
161.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • 2-3 pulpe de pui mai mari
  • 1 legatura de ceapa verde
  • ½ capatana de usturoi sau o legatura de usturoi verde
  • 2 portocale
  • suc de rosii
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei
  • boia
  • un praf de vegeta
  • 1 1/2 cana de vin rosu
  • Am parlit pulpele
  • dupa care le-am spalat
  • le-am crestat si le-am facut o marinada dupa cum urmeaza:
  • 1 portocala
  • 2 fire de ceapa
  • 3-4 catei de usturoi sau ½ de capatana de usturoi
  • 1 ½ cana vin rosu
  • sare
  • piper
  • boia si un praf de vegeta

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Rulada Laura