autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pulpe de pui inabusite cu legume de iarna

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
1/2 cana ciuperci shiitake uscate, 1 cana apa fiarta, 8 pulpe de pui cu os, fara piele (circa 140 g fiecare), 2 linguri faina, 3 lingurite ulei de masline, 2 fire de praz, taiat in jumatate pe lungime, apoi taiat transversal in bucati de 2,5 cm si bine spalat, 700 g cartofi rosii mici, taiati in bucati de 1 cm, 1 pachet (300 g) varza de Bruxelles congelata, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita cimbru uscat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Într-un castronel, se pun ciupercile shiitake in apa fiarta. Se lasa sa stea 20 de minute sau pâna se
moaie. Se scot ciupercile din lichid, punând lichidul deoparte. Se curata cozile ciupercilor si se taie palarii le felii subtiri. Lichidul pus deoparte se strecoara printr-o sita sau prin filtrul de cafea; se lasa deoparte.
2. Puiul se da prin faina, scuturând faina in exces. Într-o cratita mare de teflon, se incalzesc 2 lingurite de ulei de masline, la foc potrivit. Se pune puiul in tigaie si se prajeste 3 minute pe fiecare parte sau pâna se rumeneste. Se scoate puiul pe o farfurie.
3. Se adauga in tigaie restul de 1 lingurita de ulei, prazul si ciupercile; se prajesc, amestecând des, 2 minute sau pâna când prazul devine auriu.
4. Se adauga lichidul pus deoparte, cartofii, varza de Bruxelles, sarea, cimbrul si 1 cana de apa; se pun la fiert. Când fierb, se pune puiul inapoi in cratita si se face focul mic; se acopera si se fierb, amestecând din când În când, 25 de minute sau pâna când puiul este gata si varza de Bruxelles si cartofii sunt fierti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui inabusite cu legume de iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de vitel

Tocanita de vitel

Calesc ceapa 2-3 minute, adaug carnea taiata in cuburi,condimentez,las sa se caleasca impreuna 5

19 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Cotlet de porc copt in zeama de varza

Cotlet de porc copt in zeama de varza

Cotletul intreg il punem intr-o oala, turnam peste el zeama de varza( moarea), acoperim cu capac

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cana ciuperci shiitake uscate
  • 1 cana apa fiarta
  • 8 pulpe de pui cu os
  • fara piele (circa 140 g fiecare)
  • 2 linguri faina
  • 3 lingurite ulei de masline
  • 2 fire de praz
  • taiat in jumatate pe lungime
  • apoi taiat transversal in bucati de 2,5 cm si bine spalat
  • 700 g cartofi rosii mici
  • taiati in bucati de 1 cm
  • 1 pachet (300 g) varza de Bruxelles congelata
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita cimbru uscat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Fileuri de muschi cu paste si branza la cuptor