PULPE DE PUI LA CUPTOR

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
PULPE  DE PUI LA CUPTOR

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui intregi
  • 3 frunze dafin
  • 6 boabe piper
  • 6 boabe coriandru
  • 4 cuisoare
  • sare,piper rasnit,cimbru,tarhon,busuioc,menta
  • 1 pahar vin alb
  • o legatura patrunjel verde
  • mujdei dupa gust sau usturoi tocat marunt
  • o lingura ketchup,suc de rosii sau pasta de tomate
  • ulei de masline

Mod de preparare

Pulpele de pui se spala bine,se zvanta,se ung cu ulei de masline si condimente (sare,piper rasnit, cimbru, tarhon,busuioc,menta ), se aseaza in vasul de yena uns cu putin ulei.Se adauga frunzele de dafin,boabele de coriandru,boabele de piper si cuisoarele si se toarna jumatate din cantitatea de vin amestecat cu putina apa fiarta si se introduce tava in cuptorul preincalzit

in prealabil timp de 10-15 minute.

Cand pulpele de pui au inceput sa se rumeneasca se adauga mujdeiul sau usturoiul tocat marunt,o lingura cu ketchup,pasta de tomate sau suc de rosii si vinul ramas. Se mai lasa la cuptor pana se rumenesc frumos ,iar la final se adauga patrunjelul tocat marunt.

Pulpele de pui astfel preparate ies fragede(moi) in interior si crocante la suprafata.Se servesc cu piure de cartofi,piure de conopida sau piure de broccoli, cartofi prajiti,cartofi natur sau legume fierte.

De data aceasta eu am optat pentru piureul de broccoli care este delicios si foarte sanatos.

Prepararea piureului de broccoli :

Avem nevoie de :

o buc broccoli proaspat sau 1/2 kg broccoli congelat

100 g cartofi

50-100 g unt

lapte

sare,piper alb,putin cimbru

Cartofii se curata,se spala,se taie cubulete mici si se pun la fiert in apa rece cu putina sare.

Broccoli(proaspat) se desface in buchetele si se fierb cca 5 min in apa cu sare si otet,dupa care se trec prin jetul de apa rece si se pun in alta apa la fiert.

Buchetelele de broccoli si cartofii se pot fierbe si la aburi.

Dupa ce cartofii si buchetelele de broccoli au fiert,se scurg si se sfarama bine pana se obtine o pasta,dupa care se adauga untul si laptele cald si se amesteca bine pana piureul va capata consistenta dorita.Se condimenteaza cu sare,piper alb si putin cimbru dupa gust.

Este o mancare delicioasa, sanatoasa si plina de vitamine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise