autor:

burdulea maria elena

» » Fripturi

Pulpe de pui la cuptor cu bere neagra si cartofi

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 iulie 2012

Ingrediente
3-4 pulpe superioare de pui, 4 cartofi mari, 1 pahar de bere neagra(cam 200 ml), 2 catei de usturoi, boia, vegeta, piper, cateva fire de patrunjel verde, 1 lingurita rasa de rozmarin, 1 lingura ulei de palmier(se stie ca acest ulei se solidifica la 18 grade si arata ca untura de rata, numai ca nu e asa galben)., Pt decor: crengute de patrunjel verde, marar verde si cateva picaturi de otet balsamic.

Dificultate: Medie Timp: 55 min

13 voturi

Mod de preparare

Eu intotdeauna oparesc carnea. Dupa aceasta operatiune, spalam bine carnea, o asezam in tava de friptura, punem cartofii (curatati, spalati) taiati felii langa carne, stropim cu un pahar de bere neagra, condimentam cu condimentele mentionate, punem uleiul de palmier, acoperim tava cu folie de staniol si dam la cuptorul preincalzit timp de aprox. 40 minute. Din cand in cand, umezim carnea cu lichidul din tava. Inainte cu 5-10 minute de a opri focul, luam folia si mai lasam friptura sa se rumeneasca. Pt servire se aseaza pe farfurie, se orneaza cu verdeata si se stropeste cu cateva picaturi de otet balsamic. Se serveste cu salata de varza prospata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la cuptor cu bere neagra si cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pranz de dieta

Pranz de dieta

Am batut pulpa de pui un pic,am condimentat-o cu saruri aromate si am stropit-o cu soy sauce apoi

6 voturi    7 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui cu garnitura de cartofi

Piept de pui cu garnitura de cartofi

Se face un mix de condimente din zeama de la lamaie, sare, piper si condimentele ptr. carne de pasare

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 august 2012

    Alexandrina, sar'mana!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 august 2012

    Constanta iti multumesc pt incredere si apreciere.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 august 2012

    Am pregatit si eu aceasta reteta cu bere neagra,ai dreptate ,e deosebita,berea ii confera un gust minunat !

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 24 august 2012

      Delicioase! Si ochioase.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 august 2012

      Lucica, ma bucur ca iti plac.

    • Lucica

      Lucica (Chef de cuisine) , 23 august 2012

      frumoase fotografii

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

      Adina, ai dreptate, multumesc de aprecieri.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

      Multumesc frumos Valentina.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

      O prezentare grozava, iar gustul pe masura...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

      Mihaele11, asa este, e tare bun uleiul de palmier.

    • Fara foto

      Adina (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

      Super ! Si eu folosesc berea neagra la vita si pui;fragezeste si da o aroma speciala! :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

      Delicios!*****Uleiul de da o aroma deosebita mancarurilor

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

      Multumesc frumos, noua ne-a placut.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      Mmmm! Cred ca voi incerca si eu. E o reteta excelenta .*****

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      Este o reteta minunata, pe care am preparat-o pe la inceputurile blogului.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

55 min

13 voturi

Ingrediente

  • 3-4 pulpe superioare de pui
  • 4 cartofi mari
  • 1 pahar de bere neagra(cam 200 ml)
  • 2 catei de usturoi
  • boia
  • vegeta
  • piper
  • cateva fire de patrunjel verde
  • 1 lingurita rasa de rozmarin
  • 1 lingura ulei de palmier(se stie ca acest ulei se solidifica la 18 grade si arata ca untura de rata
  • numai ca nu e asa galben).
  • Pt decor: crengute de patrunjel verde
  • marar verde si cateva picaturi de otet balsamic.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Alexandrina, sar'mana!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Chiftelute coapte in cuptor