Pulpe de pui la tigaie

Se spala cartofii si se pun la fiert, in coaja.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Pulpe de pui la tigaie

Ingrediente

  • 4-6 buc pulpe superioare dezosate
  • sare, piper dupa gust
  • condimente pentru pui Kotanyi
  • 1 lgt boia dulce
  • 2-3 lg ulei
  • 1 kg cartofi cu coaja rosie
  • sare, piper dupa gust
  • 50 ml ulei
  • Verdeturi pentru cartofi Kotanyi

Mod de preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, apoi se taie in cubulete mici sau dupa cum doriti.

Pulpele se spala si se lasa sa se zvante bine de apa, eventual se mai sterg cu prosoape absorbante. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si condimentele pentru pui, se stropesc cu ulei apoi se introduc intr-o punga, se mai agita putin si se dau la rece cel putin o ora sau peste noapte.

Intr-o tigaie adanca, se pune uleiul sa se incinga, apoi se toarna cartofii taiati. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se amesteca din cand in cand pana devin usor aurii. Spre final, se presara verdeturile pentru cartofi, se mai amesteca putin dupa care se pot lua de pe foc.

Intre timp, se pune tigaia grill pe foc si cand s-a incins bine, se pun bucatile de carne. Se lasa cate un minut pe fiecare parte, apoi se acopera cu un capac si se lasa sa se gateasca timp de 2-3 minute. Se intorc si pe partea cealalta timp de 2-3 minute, dupa care se ia capacul si se lasa sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.

Se servesc alaturi de cartofii preparati inainte si o muratura sau o salata de cruditati.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise