autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Pulpe de pui, pe pat de legume

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iunie 2010

Ingrediente
4 morcovi, 4 cartofi, 3 fire ceapa verde, 1 ardei kapia rosu, 300g fasole pastai, 1 telina, 300g varza proaspata, 100ml ulei de masline, 3 pulpe cu spate, de pui, 6 catei de usturoi, feliati, 6 crengute mici, de rozmarin, Sare, Piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Punem intro oala 1L apa la fiert.
Intre timp spalam legumele si le taiem in forma dorita; rondele ,felii,bastonase, toate inafara de fasole si varza.
Cand apa a ajuns la punctual de fierbere, adaugam fasolea si o lasam doar 2’, atat cat sa se opareasca, nu sa fiarba. O scoatem cu paleta si o lasam in sita la scurs. In aceiasi apa punem bucata de varza si procedam exact la fel ca si cu fasolea. Dupa ce s-a racorit putin, taiem varza in fasii iar fasolea ramane asa intreaga.
Ungem cu ulei o tava cu pereti inalti de friptura si adaugam toate zarzavaturile, saram, piperam, le amestecam pe toate si le nivelam.
Pulpele de pui le taiem in doua, le saram si piperam, indesam sub piele, feliute de usturoi si cate o crenguta de rosmarin si le asezam peste patul de legume.Stropim cu restul de ulei si mai adaugam 100ml apa. Acoperim tava cu folie de aluminiu, perforam in 3-4 locuri (cu o scobitoare) si dam tava la cuptor pentru 60’, la foc mediu. Cand timpul sa scurs, scoatem tava, indepartam folia si mai dam la cuptor pentru 15’, sa se rumeneasca carnita.
Se serveste simpla sau cu salata acrisoara de muraturi sau cruditati.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui, pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui, pe pat de legume cu leurda

Pulpe de pui, pe pat de legume cu leurda

Pulpa de pui o spalam si o taiem in doua, apoi cu farful cutitului o ontepam din loc in loc (unde

9 voturi    13 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui pe pat de legume la cuptor

Pulpe de pui pe pat de legume la cuptor

Se spala pulpele, se taie fiecare in doua si se unge cu ulei fiecare bucata. Se ia o tava termorezistenta,se

13 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    O minunatie...

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Arata foarte apetisant!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    Elena, acele firisoare sunt de ceapa. Dar ceapa ornamentala pe care eu am semanat-o intrun chiveci. Defapt am mai multe plante aromatice in ghivece pe care le tin in curte ( nu am gradina) si cand am nevoie ma servesc. Atasez doua poze sa-ti dai seama cum arata...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Foarte frumoasa! Ce firisoare ai pus la ornament, arata bine!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Multumesc, pupici.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      O mancare delicioasa si o prezentare grozava...

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Excelenta,felicitari!*****

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Felicitari , mai ales pentru prezentare!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Asa este !!! Iti vine sa papi mancarica ta din priviri ! Arata foarte bine si sunt sigura ca este delicioasa ...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Foarte bun!i-mi place decorul!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Ce arome! Ce culori! Arabii au o zicala: " ochii manaca"; mancarica ta e confirmarea ei.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 4 morcovi
  • 4 cartofi
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 ardei kapia rosu
  • 300g fasole pastai
  • 1 telina
  • 300g varza proaspata
  • 100ml ulei de masline
  • 3 pulpe cu spate
  • de pui
  • 6 catei de usturoi
  • feliati
  • 6 crengute mici
  • de rozmarin
  • Sare
  • Piper

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

O minunatie...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Chiftele cu sos de ciuperci(Almondegas com cogumelos)