autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pulpe Gatit In Vas Roman Fara Ulei

Autor: cristi.maco (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristi.maco (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 22 noiembrie 2010

Ingrediente
Pulpe de pui, Ceapa rondele, Cartofi taiati cubulete, Usturoi sau praf de usturoi, Ardei fasii sau rondele(optional), Fasole verde(optional), Patrunjel.Marar, (Sare ,condimente dupa gust - pentru carne de pui), Cantitatile le las la aprecierea voastra.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

10 voturi

Mod de preparare

Pulpele se presara cu sare si condimente cu o ora inainte de a de a le aseza in vasul roman.
Nu uitati inainte de folosire sa tineti vasul si capacul in apa cel putin 15 minute!
Se amesteca mai intai cartofii taiati in cubulete cu ceapa rondele , usturoiul zdrobit si cu celelalte legume care va-ti hotarat sa mai adaugati plus verdeata taiata marunt intr-un vas (oala) ,dupa care se aseaza in vasul roman.
Se pun pulpele deasupra si se pune capacul.
Se aseaza in cuptorul rece dupa care se aprinde focul pentru ca vasul sa nu crape!
Se lasa in cuptor circa 40-50 minute .
In ultimele minute ale procesului ridicati capacul de lut si lasati vasul descoperit pentru ca pulpele sa se rumeneasca.
ATENTIE!! cand ridicati capacul de pe vasul roman,sa nu va opariti mainile de la aburul care navaleste imediat!
A nu se folosi ulei!!
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe Gatit In Vas Roman Fara Ulei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

Couscousul se opareste cu supa (la o masura couscus se pune o masura de supa, putin ulei de masline

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Vita cu ardei bicolor

Vita cu ardei bicolor

Cartofii se taie bucati potrivite si se pun in apa. Ardeii se taie cuburi si li sescoate nervura

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2010

    Foarte bune,mai ales ca isi lasa ele grasime si nu mai trebuie sa pui si tu.Bravo.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2010

    Felicitari,retetele gatite fara ulei sunt preferatele mele...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2010

    Aromate si apetisante!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pulpe de pui
  • Ceapa rondele
  • Cartofi taiati cubulete
  • Usturoi sau praf de usturoi
  • Ardei fasii sau rondele(optional)
  • Fasole verde(optional)
  • Patrunjel.Marar
  • (Sare ,condimente dupa gust - pentru carne de pui)
  • Cantitatile le las la aprecierea voastra.

Raporteaza reteta

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Foarte bune,mai ales ca isi lasa ele grasime si nu mai trebuie sa pui si tu.Bravo.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Rulada din pulpe superioare de pui cu mazare