autor:

» » Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor delicioase

Autor: Andreea Dumitru (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Dumitru (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 octombrie 2006

Ingrediente
Pulpe (inferioare sau superioare), 1 ceapa mai mare, 2 buc ardei gras (unul rosu, unul verde), 1 catel usturoi, condimente(vegeta, piper, boia)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

76 voturi

Mod de preparare

Pulpele curatate si bine spalate se aseaza intr-o cratita.
Ceapa tocata marunt, ardeii taiati bucatele, usturoiul zdrobit, condimentele, 200 ml ulei si 300 ml apa se amesteca bine intr-un bol, apoi se rastoarna peste pulpe.
Se pastreaza la frigider de pe o zi pe alta pentru a se patrunde bine pulpele.
A doua zi, se ntroduce cratita in cuptorul bine incalzit, si la foc potrivit se lasa cca 1h.(dupa vreo jumate de ora se intorc pulpele pe cealalta parte; a se vedea mereu sa nu scada prea mult sosul...in acest caz mai adaugati apa calduta, din cand in cand se stropesc pulpele cu sosul din cratita cu ajutorul unei linguri);
Se servesc fierbinti cu diverse garnituri si cu mujdei de usturoi.
Eu obisnuiesc sa fierb cartofi in coaja, curatati si taiati cubulete, iar apoi amestecati cu sosul ramas de la pulpe...sunt buni asa
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe la cuptor delicioase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Alexandru Miron

    Alexandru Miron (Maestru bucatar):

    Mi-au iesit ok, numai ca sosul nu era comestibil :))) am pus cam mult ulei, nu aveam o cana gradata :)) asa ca am pus dupa ochi, si se pare ca am pus mult. In fine pulpele au iesit ok. Dar nu asa spectaculoase cum imi imaginam

  • 3 comentarii

  • Roman paranoic , 17 februarie 2010

    Pai cum e timpul de preparere 1h30min cand trebuie lasate de pe o zi pe alta? Not fair!

  • Stelista , 07 iunie 2008

    Aceasta reteta a fost super delicioasa de aceea iam dat si 5 stele.

  • mihaela ciocoiu (Maestru bucatar) , 23 mai 2008

    am pregatit si eu intr-0 seara pulpe la cuptor dupa aceasta reteta pentru mine si sotul meu si pt bebe din burtica....foarte bune au iesit,reteta e foarte reusita

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

76 voturi

Ingrediente

  • Pulpe (inferioare sau superioare)
  • 1 ceapa mai mare
  • 2 buc ardei gras (unul rosu
  • unul verde)
  • 1 catel usturoi
  • condimente(vegeta
  • piper
  • boia)

Raporteaza reteta

Roman paranoic

Pai cum e timpul de preparere 1h30min cand trebuie lasate de pe o zi pe alta? Not fair!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pate de casa