autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

PURCEL CU MIERE SI CIMBRU

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
6 portii, 1 ½ kg purcel de lapte, pulpele din fata, taiate bucati potrivite, Marinata:, 2 ½ cesti vin rosu, 4 linguri otet din vin rosu, 4 linguri miere de cimbru, 2 linguri de cimbru uscat, maruntit, 1 legatura cimbru, cu crengutele, ½ ceasca ulei de masline extravirgin, 1 lingurita sare, 1 lingurita piper verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se spala bine si se zvanta bucatile de purcel, apoi se sareaza. Se pun intr-un castron mare si se toarna peste ele marinata. Se lasa la marinat cel putin 12 ore.
2. Pe fundul unui vas mare, de preferinta din lut, se pun crengutele din cimbru. Peste ele se aranjeaza bucatile de carne. Se baga vasul in cuptor si se lasa 20 de minute la 200 grade Celsius. Dupa aceea, se deschide cuptorul si se toarna peste carne putina marinata, se coboara temperatura la 180 grade Celsius si se mai lasa 20 de minute.
3. Se deschide cuptorul si se toarna peste carne multa marinata (dar nu toata). Se lasa alte 20 de minute.Bucatile de carne trebuie intoarse pentru a se rumeni pe ambele parti.
Se toarna restul de marinata, si se mai lasa in cuptor 25 de minute.
4. Carnea se serveste calda, in sosul ei. Merge bine cu salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "PURCEL CU MIERE SI CIMBRU" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de porc inabusita, cu garnitura de orez salbatic

Pulpa de porc inabusita, cu garnitura de orez salbatic

1. Pulpa de porc o spalam si o taiem fasii de 10 cm lungime si 2 cm latime. O rumenim pe toate partile

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
RULADA DE CURCAN UMPLUTA CU LEGUME

RULADA DE CURCAN UMPLUTA CU LEGUME

Pieptul de curcan se toaca prin masina de tocat, impreuna cu putina ceapa si verdeata.Apoi se amesteca

8 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 portii
  • 1 ½ kg purcel de lapte
  • pulpele din fata
  • taiate bucati potrivite
  • Marinata:
  • 2 ½ cesti vin rosu
  • 4 linguri otet din vin rosu
  • 4 linguri miere de cimbru
  • 2 linguri de cimbru uscat
  • maruntit
  • 1 legatura cimbru
  • cu crengutele
  • ½ ceasca ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper verde

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Anghemaht de pui cu cartofi natur