autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

PURCEL CU MIERE SI CIMBRU

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
6 portii, 1 ½ kg purcel de lapte, pulpele din fata, taiate bucati potrivite, Marinata:, 2 ½ cesti vin rosu, 4 linguri otet din vin rosu, 4 linguri miere de cimbru, 2 linguri de cimbru uscat, maruntit, 1 legatura cimbru, cu crengutele, ½ ceasca ulei de masline extravirgin, 1 lingurita sare, 1 lingurita piper verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se spala bine si se zvanta bucatile de purcel, apoi se sareaza. Se pun intr-un castron mare si se toarna peste ele marinata. Se lasa la marinat cel putin 12 ore.
2. Pe fundul unui vas mare, de preferinta din lut, se pun crengutele din cimbru. Peste ele se aranjeaza bucatile de carne. Se baga vasul in cuptor si se lasa 20 de minute la 200 grade Celsius. Dupa aceea, se deschide cuptorul si se toarna peste carne putina marinata, se coboara temperatura la 180 grade Celsius si se mai lasa 20 de minute.
3. Se deschide cuptorul si se toarna peste carne multa marinata (dar nu toata). Se lasa alte 20 de minute.Bucatile de carne trebuie intoarse pentru a se rumeni pe ambele parti.
Se toarna restul de marinata, si se mai lasa in cuptor 25 de minute.
4. Carnea se serveste calda, in sosul ei. Merge bine cu salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "PURCEL CU MIERE SI CIMBRU" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Fattah din naut sau fattah al hommos

Fattah din naut sau fattah al hommos

Inainte de toate: daca doriti sa folositi boabe de naut uscate, le fierbeti impreuna dupa care jumate

5 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 portii
  • 1 ½ kg purcel de lapte
  • pulpele din fata
  • taiate bucati potrivite
  • Marinata:
  • 2 ½ cesti vin rosu
  • 4 linguri otet din vin rosu
  • 4 linguri miere de cimbru
  • 2 linguri de cimbru uscat
  • maruntit
  • 1 legatura cimbru
  • cu crengutele
  • ½ ceasca ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper verde

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
TOCANITA DE CARTOFI CU CARNE