autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

PURCEL CU MIERE SI CIMBRU

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
6 portii, 1 ½ kg purcel de lapte, pulpele din fata, taiate bucati potrivite, Marinata:, 2 ½ cesti vin rosu, 4 linguri otet din vin rosu, 4 linguri miere de cimbru, 2 linguri de cimbru uscat, maruntit, 1 legatura cimbru, cu crengutele, ½ ceasca ulei de masline extravirgin, 1 lingurita sare, 1 lingurita piper verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se spala bine si se zvanta bucatile de purcel, apoi se sareaza. Se pun intr-un castron mare si se toarna peste ele marinata. Se lasa la marinat cel putin 12 ore.
2. Pe fundul unui vas mare, de preferinta din lut, se pun crengutele din cimbru. Peste ele se aranjeaza bucatile de carne. Se baga vasul in cuptor si se lasa 20 de minute la 200 grade Celsius. Dupa aceea, se deschide cuptorul si se toarna peste carne putina marinata, se coboara temperatura la 180 grade Celsius si se mai lasa 20 de minute.
3. Se deschide cuptorul si se toarna peste carne multa marinata (dar nu toata). Se lasa alte 20 de minute.Bucatile de carne trebuie intoarse pentru a se rumeni pe ambele parti.
Se toarna restul de marinata, si se mai lasa in cuptor 25 de minute.
4. Carnea se serveste calda, in sosul ei. Merge bine cu salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "PURCEL CU MIERE SI CIMBRU" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu morcov si usturoi

Pulpe de pui cu morcov si usturoi

Pulpele de pui spalate le-am pus la fiert in putina apa rece, cam vreo 15 minute. Le-am spumuit de

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Mancare de vinete cu carne de vaca

Mancare de vinete cu carne de vaca

Vinetele se spala,se taie cubulete,se sareaza si se lasa in castron,jumatate de ora,pana isi lasa

4 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 portii
  • 1 ½ kg purcel de lapte
  • pulpele din fata
  • taiate bucati potrivite
  • Marinata:
  • 2 ½ cesti vin rosu
  • 4 linguri otet din vin rosu
  • 4 linguri miere de cimbru
  • 2 linguri de cimbru uscat
  • maruntit
  • 1 legatura cimbru
  • cu crengutele
  • ½ ceasca ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper verde

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc impletit