autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

PURCEL CU MIERE SI CIMBRU

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
6 portii, 1 ½ kg purcel de lapte, pulpele din fata, taiate bucati potrivite, Marinata:, 2 ½ cesti vin rosu, 4 linguri otet din vin rosu, 4 linguri miere de cimbru, 2 linguri de cimbru uscat, maruntit, 1 legatura cimbru, cu crengutele, ½ ceasca ulei de masline extravirgin, 1 lingurita sare, 1 lingurita piper verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se spala bine si se zvanta bucatile de purcel, apoi se sareaza. Se pun intr-un castron mare si se toarna peste ele marinata. Se lasa la marinat cel putin 12 ore.
2. Pe fundul unui vas mare, de preferinta din lut, se pun crengutele din cimbru. Peste ele se aranjeaza bucatile de carne. Se baga vasul in cuptor si se lasa 20 de minute la 200 grade Celsius. Dupa aceea, se deschide cuptorul si se toarna peste carne putina marinata, se coboara temperatura la 180 grade Celsius si se mai lasa 20 de minute.
3. Se deschide cuptorul si se toarna peste carne multa marinata (dar nu toata). Se lasa alte 20 de minute.Bucatile de carne trebuie intoarse pentru a se rumeni pe ambele parti.
Se toarna restul de marinata, si se mai lasa in cuptor 25 de minute.
4. Carnea se serveste calda, in sosul ei. Merge bine cu salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "PURCEL CU MIERE SI CIMBRU" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de pui

Rulouri din piept de pui

Speli pieptul de pui si il bati ca pe snitel.Sarezi pieptul si pui mirodeni.Apoi il rulezi impreuna

7 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Asa cum spuneam si la ghiveciul de legume, vinetele trebuie sa fie lucioase si tari si mai degraba

4 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 portii
  • 1 ½ kg purcel de lapte
  • pulpele din fata
  • taiate bucati potrivite
  • Marinata:
  • 2 ½ cesti vin rosu
  • 4 linguri otet din vin rosu
  • 4 linguri miere de cimbru
  • 2 linguri de cimbru uscat
  • maruntit
  • 1 legatura cimbru
  • cu crengutele
  • ½ ceasca ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper verde

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Porc Cu Legume La Cuptor