autor:

Cristina

» » Aperitive

Puricei cu slaninuta gratinati

Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Elvetia


    Reteta postata pe: 17 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Elvetia


Reteta postata pe: 17 februarie 2011

Ingrediente
500 grame puricei, 200 grame slaninuta afumata cubulete(sau pancetta), 250 grame cascaval afumat ras, unt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Puriceii se fierb 2-3 minute in apa cu sare, dupa care se scurg bine intr-o sita. .Separat se caleste slaninuta afumata. Intr-un vas termorezistent, care s-a uns in prealabil cu unt, se pune un strat de puricei, unul de slaninuta, apoi cascaval ras si se repeta operatiunea terminandu-se cu cascaval ras deasupra. Se da la cuptorul preincins la 200 grade Celsius pentru 20 de minute(pana cand cascavalul se topeste si capata o culoare aurie) si se serveste alaturi de salata de sezon. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Puricei cu slaninuta gratinati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Chiftelute cu morcov ras

Chiftelute cu morcov ras

Carnea tocata se amesteca cu morcovul ras, usturoiul si ceapa tocate marunt, dupa aceea se adauga

6 voturi    9 comentarii
40 min
Aperitive cu carne
Rulade cu Prosciutto e Filadelfia

Rulade cu Prosciutto e Filadelfia

Se descojeste usturoiul si se taie marunt.Spalati frunzele de busuiog si se toc marut.Intr-un bol

3 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Cristina

    Cristina (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2011

    Iertata-mi fie ignoranta, am uitat sa specific ca puriceii sunt o compozitie din ou, faina si apa minerala(sau spanac scurs bine), care se dau printr-o sita cu gauri mari la fiert in apa cu delicat, dupa care se scurg bine si se calesc in unt. Sorina Gabriela, nu iti face griji in privinta colesterolului, in afara sunculitzei nu este foarte grav. Pofta buna si astept impresii!

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

    Oauuuu ! Suna bine , dar ce facem cu colesterolul ? Hai trecem oeste si papam ca´s buni *****

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

    Buni puriceii tai.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

      Am observat cã puricei sunt un fel de paste tipic elvetiene pt. cã m-am uitat la restul retetelor tale...deliciosi cu sigurantã:) Felicitãri!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      Cam asa ceva am mancat si eu ieri.... Doar ca in loc de cascaval am avut cas de oaie si am adaugat niste marar verde tocat.... Delicioasi puriceii tai !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      Puriceii, banuesc ca sant ceva paste marunte...dupa nume, Nu ? Poate pui si o poza cu ele sau ambalajul...te rog ? Imi place reteta, yumi,yumi...*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      ce bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500 grame puricei
  • 200 grame slaninuta afumata cubulete(sau pancetta)
  • 250 grame cascaval afumat ras
  • unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina
Pachetele cu spanac

Pachetele cu spanac

Se face coca din oua, faina si sare ca pentru taietei, se intinde (nu foarte subtire). Separat se

5 voturi    7 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Tarta elvetiana cu mere

Tarta elvetiana cu mere

Foaia de placinta se intinde intr-o forma rotunda, se inteapa pe alocuri cu furculita si se presara

1 vot    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chiftele in sos de vin rosu

Chiftele in sos de vin rosu

Se face un amestec din carnea tocata, carnea pt carnati, ou, patrunjel, condimente pt. carne si

2 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Cristina (Chef de cuisine)

Iertata-mi fie ignoranta, am uitat sa specific ca puriceii sunt o compozitie din ou, faina si apa minerala(sau spanac scurs bine), care se dau printr-o sita cu gauri mari la fiert in apa cu delicat, dupa care se scurg bine si se calesc in unt. Sorina Gabriela, nu iti face griji in privinta colesterolului, in afara sunculitzei nu este foarte grav. Pofta buna si astept impresii!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Aperitiv arici