autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Quiche cu peste

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane):, aluat fraged (diametrul: 20 cm) copt pe jumatate, , 1 albus de ou, , cateva fire de patrunjel pentru garnisit., Pentru umplutura: 500 g fileuri de peste afumat, , 4 linguri ulei de masline, , 1/2 lingurita chimen macinat, , 1/4 lingurita praf de curry, , 1 ceapa verde tocata marunt, , 3 galbenusuri, , 150 ml frisca nebatuta (smantana), , sare,, piper negru macinat, , 1 varf de cutit piper de Cayenne.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 200gr.. Se bate usor albusul si se unge cu el aluatul fraged copt pe jumatate (aluatul ramane in forma).
Pentru umplutura: se incinge uleiul - la foc potrivit - intr-o tigaie mai mare, impreuna cu chimenul si praful de curry. Se adauga ceapa, se dunstuieste, pana ce se inmoaie, si pe urma fileul de peste taiat cubulete. Se lasa sa fiarba incet 1-2 minute, dupa care se scot cu lingura pentru spuma si se intind peste aluatul din forma.
Intr-un castron, se bat bine cu furculita galbenusurile si frisca sau smantana subtire, se condimenteaza cu sare, piper negru si piper de Cayenne si se toarna peste umplutura. Se da tarta 25-30 de minute la cuptor, se garniseste cu patrunjel verde si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
PAELLE CU FRUCTE DE MARE

PAELLE CU FRUCTE DE MARE

Se prajesc intr-o tigaita firisoarele de sofran la foc mic, fara ulei, pana ce se inchid la culoare.

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Cod la cuptor

Cod la cuptor

Se curata, se spala , se lasa la surs pestele apoi se stropeste cu sos de peste si zaema de lamaie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • aluat fraged (diametrul: 20 cm) copt pe jumatate
  • 1 albus de ou
  • cateva fire de patrunjel pentru garnisit.
  • Pentru umplutura: 500 g fileuri de peste afumat
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1/4 lingurita praf de curry
  • 1 ceapa verde tocata marunt
  • 3 galbenusuri
  • 150 ml frisca nebatuta (smantana)
  • sare,
  • piper negru macinat
  • 1 varf de cutit piper de Cayenne.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Caras cu lamaie si usturoi la cuptor