1.Intr-un castron se pune faina.Se face la mijloc o adancitura si se pune oul si sarea.Se adauga untul si se framanta.Se pune apa de la ghiata si se framanta pana se obtine o coca elastica.Se inveleste aluatul cu o folie si se tine 30 de minute la frigider.
2.Intre timp, se taie feliile de cascaval si de bacon in cubulete egale.
3.Se captuseste o forma rotunda de tarta ,unsa si infainata, cu aluatul ,inclusiv peretii ,lasand o margine de cca. 3cm. inaltime.Se inteapa aluatul cu furculita in mai multe locuri si se presara cascavalul si baconul.
4.Restul de oua se bat cu telul si se amesteca cu smantana ,putina sare, piper si nucsoara dupa gust.Se toarna aceasta compozitie peste bucatile de cascaval si bacon si se da la cuptor ca sa se rumeneasca cca.20 de minute.Se serveste taiata ca tortul si insotita de vin sau bere.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii