autor:

Vekas

» » Aluaturi si Foietaje

QUICHE LORRAINE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Ingrediente
250g.faina,, 5 oua,, 1 varf cutit sare,, 125g.unt rece,, 1-2 linguri de apa de la gheata,, 250g.bacon taiat felii subtiri,, 100g.cascaval taiat felii subtiri,, 250g.smantana,, piper proaspat macinat,, nucsoara macinata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

1.Intr-un castron se pune faina.Se face la mijloc o adancitura si se pune oul si sarea.Se adauga untul si se framanta.Se pune apa de la ghiata si se framanta pana se obtine o coca elastica.Se inveleste aluatul cu o folie si se tine 30 de minute la frigider.
2.Intre timp, se taie feliile de cascaval si de bacon in cubulete egale.
3.Se captuseste o forma rotunda de tarta ,unsa si infainata, cu aluatul ,inclusiv peretii ,lasand o margine de cca. 3cm. inaltime.Se inteapa aluatul cu furculita in mai multe locuri si se presara cascavalul si baconul.
4.Restul de oua se bat cu telul si se amesteca cu smantana ,putina sare, piper si nucsoara dupa gust.Se toarna aceasta compozitie peste bucatile de cascaval si bacon si se da la cuptor ca sa se rumeneasca cca.20 de minute.Se serveste taiata ca tortul si insotita de vin sau bere.
Daca ti-a placut reteta noastra "QUICHE LORRAINE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Puneti intr-un castron untul inmuiat si adaugati faina,ouale,sarea si piperul.Amestecati bine pina

7 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Quiche Lorraine au Camembert

Quiche Lorraine au Camembert

1.Noi am pregătit aluatul folosind robotul de bucătărie,dar dacă nu aveţi se poate face şi

6 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Excelenta reteta!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

    Multumesc pentru idee. Am sa fac cat de reppede si revin sa va povestesc cum mi-a iesit

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

    Asta este o idee buna,suna bine si apetisant.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

      Initial si eu faceam asa cu orice tarta, o coceam cca. 10 minute pana prindea o crusta.Dar, fiind , in aprilie, la Strassbourg, in familia in care am fost invitata, doamna mi-a spus aceasta reteta si am gatit-o intocmai cum am postat-o.

    • NicoletaC

      NicoletaC (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Excelenta aceasta tarta! In reteta traditionala, aluatul se coace cateva minute, pana isi schimba culoarea, iar apoi se adauga baconul; la unele variante de quiche lorraine se adauga bucati de cascaval/branza si chiar ceapa sotata in unt.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Asa este.Quiche Lorraine este o tarta specifica Frantei , este usoara si foarte gustoasa.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Cred ca este o bunatate,am sa incerc si eu,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 250g.faina,
  • 5 oua,
  • 1 varf cutit sare,
  • 125g.unt rece,
  • 1-2 linguri de apa de la gheata,
  • 250g.bacon taiat felii subtiri,
  • 100g.cascaval taiat felii subtiri,
  • 250g.smantana,
  • piper proaspat macinat,
  • nucsoara macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Excelenta reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Plăcintă cu brânză