autor:

Florenta Dinu

» » Aluaturi si Foietaje

Quiche Lorraine

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 martie 2011

Ingrediente
Pentru aluat:200g unt, faina,2 oua,sare,piper., Pentru umplutura:200g bacon (sunca),200g cascaval(brinza),5 oua,300g smintina,sare,piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Puneti intr-un castron untul inmuiat si adaugati faina,ouale,sarea si piperul.Amestecati bine pina obtineti o compozitie omogena.
Intindeti din aceasta compozitie o foaie,puneti-o intr-o tava rotunda(sau de pizza).Intepati din loc in loc cu o furculita ca aluatul sa nu se umfle in timpul coptului,lasati 15 min in cuptorul incins in prealabil.
Taiati in cubulete baconul(sunca) si cascavalul(brinza).
In alt vas amestecati bine smintina,ouale,sarea si piperul.Presarati peste foaia quiche coapta cubuletele de sunca si cascaval.Turnati deasupra amestecul de oua si smintina si dati la cuptor.Coaceti timp de 30 de min la foc moderat,apoi lasati sa se rumeneasca inca 10-15 min la foc iute.
Taiati tarta in felii si serviti-o calda sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Sper ca ati petrecut cu totii frumos ziua de 1 Mai, chit ca s-a nimerit oricum intr-o zi nelucratoare.

16 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Quiche Lorraine cu ardei

Quiche Lorraine cu ardei

Se frământă un aluat din făină,untul bucăţele,ouă ,sare şi apă cât cuprinde.Se modelează

20 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 17 mai 2011

    Foarte buna reteta si eu fac in acelasi gen dar cu ton si branza iese minunat.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 15 mai 2011

    Calda e o minunatie.... Dar si rece e buna cu un sos alaturi.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:200g unt, faina,2 oua,sare,piper.
  • Pentru umplutura:200g bacon (sunca),200g cascaval(brinza),5 oua,300g smintina,sare,piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte buna reteta si eu fac in acelasi gen dar cu ton si branza iese minunat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Plăcinţele sprintenele