autor:

Vekas

» » Aluaturi si Foietaje

Quiche Lorraine cu sunca

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2006

Ingrediente
Pentru aluat:200gr. faina,60gr. unt rece taiat cubulete,1 lingurita de sare, apa de la congelator,250 gr. lintePentru umplutura:1 lingura unt, 4 fire de ceapa, cartofi fierti, 1lingurita sare, 3oua, 1dl. lapte, 1,5dl. frisca pentru gatit,piper proaspat macinat,150gr. sunca afumata, fiarta, 100gr. cascaval ras

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu untul taiat bucatele si sarea cu miscari rapide, adaugand treptat apa rece si se framanta pana se desprinde usor de pe planseta.( este important ca sa lucram rapid aluatul pentru ca untul sa nu se topeasca; de aceea avem nevoie si de apa foarte rece)Se intinde pe planseta infainata o foaie rotunda , pe care o asezam intr-o forma de tarta(cu diametrul de 26cm.), o acoperim cu folie si deasupra punem boabele de linte , care nu vor permite ca aluatul sa se ridice , ci sa se coaca uniform.Pina se coace- 25min.- la temperatura de 220 grade C in cuptor preincalzit, vom prepara umplutura:se caleste ceapa taiata rotocoale in unt. Se adauga cartofii fierti si zdrobiti cu furculita, se sareaza, se pipereaza si timp de 5-6min. se frig pe foc.Se amesteca ouale cu laptele si cu frisca. Se scoate placinta din cuptor, se indeparteaza lintea si folia, se aseaza compozitia de cartofi peste si jumatate din cantitatea de sunca. Peste sunca punem amestecul de oua batute, apoi presaram cascavalul ras si acoperim cu restul de sunca.Din nou punem la cuptor cca.20min. pana se rumeneste bine.Se lasa 15 min. si apoi se taie felii ca si tortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine cu sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mi-au placut dintotdeauna mucenicii moldovenesti si-am strambat din nas, tot din timpuri de demult,

22 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Turtite

Turtite

Se amesteca ingredientele pana se obtine un aluat omogen.Se fac turtite care se coc direct pe plita

27 voturi    8 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:200gr. faina,60gr. unt rece taiat cubulete,1 lingurita de sare, apa de la congelator,250 gr. lintePentru umplutura:1 lingura unt
  • 4 fire de ceapa, cartofi fierti
  • 1lingurita sare
  • 3oua
  • 1dl. lapte
  • 1,5dl. frisca pentru gatit,piper proaspat macinat,150gr. sunca afumata
  • fiarta
  • 100gr. cascaval ras

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chapati ( paine indiana)