Se amesteca faina cu untul taiat bucatele si sarea cu miscari rapide, adaugand treptat apa rece si se framanta pana se desprinde usor de pe planseta.( este important ca sa lucram rapid aluatul pentru ca untul sa nu se topeasca; de aceea avem nevoie si de apa foarte rece)Se intinde pe planseta infainata o foaie rotunda , pe care o asezam intr-o forma de tarta(cu diametrul de 26cm.), o acoperim cu folie si deasupra punem boabele de linte , care nu vor permite ca aluatul sa se ridice , ci sa se coaca uniform.Pina se coace- 25min.- la temperatura de 220 grade C in cuptor preincalzit, vom prepara umplutura:se caleste ceapa taiata rotocoale in unt. Se adauga cartofii fierti si zdrobiti cu furculita, se sareaza, se pipereaza si timp de 5-6min. se frig pe foc.Se amesteca ouale cu laptele si cu frisca. Se scoate placinta din cuptor, se indeparteaza lintea si folia, se aseaza compozitia de cartofi peste si jumatate din cantitatea de sunca. Peste sunca punem amestecul de oua batute, apoi presaram cascavalul ras si acoperim cu restul de sunca.Din nou punem la cuptor cca.20min. pana se rumeneste bine.Se lasa 15 min. si apoi se taie felii ca si tortul.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii