Se amesteca faina cu untul taiat bucatele si sarea cu miscari rapide, adaugand treptat apa rece si se framanta pana se desprinde usor de pe planseta.( este important ca sa lucram rapid aluatul pentru ca untul sa nu se topeasca; de aceea avem nevoie si de apa foarte rece)Se intinde pe planseta infainata o foaie rotunda , pe care o asezam intr-o forma de tarta(cu diametrul de 26cm.), o acoperim cu folie si deasupra punem boabele de linte , care nu vor permite ca aluatul sa se ridice , ci sa se coaca uniform.Pina se coace- 25min.- la temperatura de 220 grade C in cuptor preincalzit, vom prepara umplutura:se caleste ceapa taiata rotocoale in unt. Se adauga cartofii fierti si zdrobiti cu furculita, se sareaza, se pipereaza si timp de 5-6min. se frig pe foc.Se amesteca ouale cu laptele si cu frisca. Se scoate placinta din cuptor, se indeparteaza lintea si folia, se aseaza compozitia de cartofi peste si jumatate din cantitatea de sunca. Peste sunca punem amestecul de oua batute, apoi presaram cascavalul ras si acoperim cu restul de sunca.Din nou punem la cuptor cca.20min. pana se rumeneste bine.Se lasa 15 min. si apoi se taie felii ca si tortul.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii