autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Quiche Lorraine

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 felii):, Pentru aluat - 125 g branza de vaci (slaba), , 3 linguri lapte, , 4 linguri ulei de masline, , 1 ou, , 1 varf de cutit sare, , 220 g faina, , 1 lingurita praf de copt + unt pentru uns tava., Pentru umplutura: 2 tulpini de praz (circa 800 g), , 1 lingura unt, , 100 g sunca afumata, , 200 ml lapte, , 200 ml frisca nebatuta (smantana), , 3 oua, , nucsoara rasa, , sare, , inca 50 g sunca pentru garnisit.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se freaca spuma branza de vaci cu laptele, uleiul de masline si oul, se sareaza, se adauga faina si praful de copt si se framanta bine. Se unge o forma rotunda cu unt. Se intinde aluatul, se imbraca cu el forma unsa si se lasa sa stea la rece circa 30 de minute.
Se incinge cuptorul la 190gr.. Se acopera aluatul cu hartie pentru copt, se pune deasupra un strat de boabe de fasole si se coace circa 10 minute in cuptorul incins.
Intre timp, se spala prazul, se curata, se taie rondele subtiri si se caleste in unt. Se indeparteaza hartia si stratul de boabe de fasole de pe aluat si se intinde peste el sunca taiata felii subtiri. Peste ea se pune un strat de praz, iar peste praz se toarna frisca (smantana) batuta cu ouale si condimentata cu sare si nucsoara. Se garniseste placinta cu bucatele de sunca si se da 50 de minute la cuptor sa se rumeneasca si sa se inchege.
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Quiche Lorraine (varianta traditionala)

Quiche Lorraine (varianta traditionala)

Quiche Lorraine, una dintre cele mai traditionale retete culinare ale gastronomiei franceze, se prepara

12 voturi    3 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Quiche Lorraine au Camembert

Quiche Lorraine au Camembert

1.Noi am pregătit aluatul folosind robotul de bucătărie,dar dacă nu aveţi se poate face şi

6 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 felii):
  • Pentru aluat - 125 g branza de vaci (slaba)
  • 3 linguri lapte
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit sare
  • 220 g faina
  • 1 lingurita praf de copt + unt pentru uns tava.
  • Pentru umplutura: 2 tulpini de praz (circa 800 g)
  • 1 lingura unt
  • 100 g sunca afumata
  • 200 ml lapte
  • 200 ml frisca nebatuta (smantana)
  • 3 oua
  • nucsoara rasa
  • sare
  • inca 50 g sunca pentru garnisit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine integrala cu seminte