Quiche Lorraine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 felii):
  • Pentru aluat - 125 g branza de vaci (slaba),
  • 3 linguri lapte,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 1 ou,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 220 g faina,
  • 1 lingurita praf de copt + unt pentru uns tava.
  • Pentru umplutura: 2 tulpini de praz (circa 800 g),
  • 1 lingura unt,
  • 100 g sunca afumata,
  • 200 ml lapte,
  • 200 ml frisca nebatuta (smantana),
  • 3 oua,
  • nucsoara rasa,
  • sare,
  • inca 50 g sunca pentru garnisit.

Mod de preparare

Se freaca spuma branza de vaci cu laptele, uleiul de masline si oul, se sareaza, se adauga faina si praful de copt si se framanta bine. Se unge o forma rotunda cu unt. Se intinde aluatul, se imbraca cu el forma unsa si se lasa sa stea la rece circa 30 de minute.

Se incinge cuptorul la 190gr.. Se acopera aluatul cu hartie pentru copt, se pune deasupra un strat de boabe de fasole si se coace circa 10 minute in cuptorul incins.

Intre timp, se spala prazul, se curata, se taie rondele subtiri si se caleste in unt. Se indeparteaza hartia si stratul de boabe de fasole de pe aluat si se intinde peste el sunca taiata felii subtiri. Peste ea se pune un strat de praz, iar peste praz se toarna frisca (smantana) batuta cu ouale si condimentata cu sare si nucsoara. Se garniseste placinta cu bucatele de sunca si se da 50 de minute la cuptor sa se rumeneasca si sa se inchege.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise