autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Quiche (tarta) cu ceapa si vin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii):, Pentru aluat - 200 g branza de vaci (slaba), , 2 linguri lapte, , 2 linguri ulei, , 1 ou, , sare iodata, , 250 g faina, , 3 lingurite praf de copt, , grasime pentru uns tava., Pentru umplutura - 300 g ceapa, , 1 vanata, , 4 linguri ulei de masline, , 2 linguri zahar, , 2 linguri otet rosu, , 150 ml vin, , 2 rosii mari,, 120 g branza telemea, , cateva crengute de cimbru, , 1 lingurita ace de rozmarin,, piper pisat mai mare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Aluatul - Se amesteca branza de vaci cu oul, laptele, uleiul si sarea. Se-ncorporeaza praful de copt in faina si jumatate din cantitate se introduce in compozitia de branza, amestecand cu lingura, iar cealalta jumatate se introduce si ea, dar se framanta cu mixerul sau cu mana. Cu aluatul astfel obtinut se imbraca o forma de tarta (diametrul: 28 cm) unsa cu grasime. Umplutura - Se curata ceapa si se taie in doua. Vanata spalata si stearsa se taie cubulete si se dunstuieste circa 4 minute in 2 linguri de ulei, amestecand intruna. Apoi se sareaza si se scoate din tigaie. In uleiul ramas se caleste ceapa, se presara peste ea zahar si sare, se lasa 3 minute sa se caramelizeze, se toarna vinul si otetul si se mai lasa sa fiarba 5 minute - fara capac - la foc potrivit. Se spala rosiile, se taie in 4 si se asaza peste aluat, impreuna cu ceapa, cubuletele de vanata si branza taiata fasii. Se presara cu frunzulite de cimbru si ace de rozmarin si se coace circa 30 de minute in cuptorul incins la 200°C. Cand tarta este gata, se scoate din cuptor si peste fasiile de branza se presara piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche (tarta) cu ceapa si vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii):
  • Pentru aluat - 200 g branza de vaci (slaba)
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • sare iodata
  • 250 g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • grasime pentru uns tava.
  • Pentru umplutura - 300 g ceapa
  • 1 vanata
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri otet rosu
  • 150 ml vin
  • 2 rosii mari,
  • 120 g branza telemea
  • cateva crengute de cimbru
  • 1 lingurita ace de rozmarin,
  • piper pisat mai mare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Painici aducatoare de noroc.