autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Quiche (tarta) cu ceapa si vin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii):, Pentru aluat - 200 g branza de vaci (slaba), , 2 linguri lapte, , 2 linguri ulei, , 1 ou, , sare iodata, , 250 g faina, , 3 lingurite praf de copt, , grasime pentru uns tava., Pentru umplutura - 300 g ceapa, , 1 vanata, , 4 linguri ulei de masline, , 2 linguri zahar, , 2 linguri otet rosu, , 150 ml vin, , 2 rosii mari,, 120 g branza telemea, , cateva crengute de cimbru, , 1 lingurita ace de rozmarin,, piper pisat mai mare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Aluatul - Se amesteca branza de vaci cu oul, laptele, uleiul si sarea. Se-ncorporeaza praful de copt in faina si jumatate din cantitate se introduce in compozitia de branza, amestecand cu lingura, iar cealalta jumatate se introduce si ea, dar se framanta cu mixerul sau cu mana. Cu aluatul astfel obtinut se imbraca o forma de tarta (diametrul: 28 cm) unsa cu grasime. Umplutura - Se curata ceapa si se taie in doua. Vanata spalata si stearsa se taie cubulete si se dunstuieste circa 4 minute in 2 linguri de ulei, amestecand intruna. Apoi se sareaza si se scoate din tigaie. In uleiul ramas se caleste ceapa, se presara peste ea zahar si sare, se lasa 3 minute sa se caramelizeze, se toarna vinul si otetul si se mai lasa sa fiarba 5 minute - fara capac - la foc potrivit. Se spala rosiile, se taie in 4 si se asaza peste aluat, impreuna cu ceapa, cubuletele de vanata si branza taiata fasii. Se presara cu frunzulite de cimbru si ace de rozmarin si se coace circa 30 de minute in cuptorul incins la 200°C. Cand tarta este gata, se scoate din cuptor si peste fasiile de branza se presara piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche (tarta) cu ceapa si vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri pufoase cu rahat

Cornuri pufoase cu rahat

Intr-o craticioara incalzim putin laptele (maxim 35 de grade)il luam de pe foc si adaugam drojdia

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii):
  • Pentru aluat - 200 g branza de vaci (slaba)
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • sare iodata
  • 250 g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • grasime pentru uns tava.
  • Pentru umplutura - 300 g ceapa
  • 1 vanata
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri otet rosu
  • 150 ml vin
  • 2 rosii mari,
  • 120 g branza telemea
  • cateva crengute de cimbru
  • 1 lingurita ace de rozmarin,
  • piper pisat mai mare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Floricica cu susan