autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Quiche (tarta) cu ceapa si vin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii):, Pentru aluat - 200 g branza de vaci (slaba), , 2 linguri lapte, , 2 linguri ulei, , 1 ou, , sare iodata, , 250 g faina, , 3 lingurite praf de copt, , grasime pentru uns tava., Pentru umplutura - 300 g ceapa, , 1 vanata, , 4 linguri ulei de masline, , 2 linguri zahar, , 2 linguri otet rosu, , 150 ml vin, , 2 rosii mari,, 120 g branza telemea, , cateva crengute de cimbru, , 1 lingurita ace de rozmarin,, piper pisat mai mare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Aluatul - Se amesteca branza de vaci cu oul, laptele, uleiul si sarea. Se-ncorporeaza praful de copt in faina si jumatate din cantitate se introduce in compozitia de branza, amestecand cu lingura, iar cealalta jumatate se introduce si ea, dar se framanta cu mixerul sau cu mana. Cu aluatul astfel obtinut se imbraca o forma de tarta (diametrul: 28 cm) unsa cu grasime. Umplutura - Se curata ceapa si se taie in doua. Vanata spalata si stearsa se taie cubulete si se dunstuieste circa 4 minute in 2 linguri de ulei, amestecand intruna. Apoi se sareaza si se scoate din tigaie. In uleiul ramas se caleste ceapa, se presara peste ea zahar si sare, se lasa 3 minute sa se caramelizeze, se toarna vinul si otetul si se mai lasa sa fiarba 5 minute - fara capac - la foc potrivit. Se spala rosiile, se taie in 4 si se asaza peste aluat, impreuna cu ceapa, cubuletele de vanata si branza taiata fasii. Se presara cu frunzulite de cimbru si ace de rozmarin si se coace circa 30 de minute in cuptorul incins la 200°C. Cand tarta este gata, se scoate din cuptor si peste fasiile de branza se presara piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche (tarta) cu ceapa si vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Coronita cu dulceata de visine si nuca

Coronita cu dulceata de visine si nuca

Pentru aluat, punem ingredientele exact in ordinea enumerata mai sus, in masina de paine. Apoi o

24 voturi    16 comentarii
2h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa impletita

Paine de casa impletita

Dizolvam drijdia in putina apa calda indulcita cu un varf de lingurita de zahar,adaugam doua linguri

6 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii):
  • Pentru aluat - 200 g branza de vaci (slaba)
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • sare iodata
  • 250 g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • grasime pentru uns tava.
  • Pentru umplutura - 300 g ceapa
  • 1 vanata
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri otet rosu
  • 150 ml vin
  • 2 rosii mari,
  • 120 g branza telemea
  • cateva crengute de cimbru
  • 1 lingurita ace de rozmarin,
  • piper pisat mai mare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele