autor:

Piri Piri e Canela

» » Aluaturi si Foietaje

Quiche umplut cu legume si bacon a la Leon

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 26 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 26 februarie 2010

Ingrediente
1 aluat de placinta(230 gr),1 dovlecel 200gr,ciuperci proaspete 200gr(din care 4 ciuperci si piciorusele de la restul se pastreaza pt sos),1 rosie si jumatate,100gr bacon felii,1 capatana de usturoi sau jumatate,dupa plac(jumatate se toaca marunt cu cutitul cealalta ramane pt sos nedecojiti,intregi!),1 ceapa ,jumatate de ardei rosu,cine vrea mai picant poate pune si ardei iute,200ml smantana cu gust de ciuperci,vegeta,piper,1 lamaie, paharel wiskey sau brandy,patrunjel.Truc:umplutura si sosul da pt.a umple 2 foi!depinde de gustul la fiecare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Ciupercile,dovlecelul,jumatate de rosie,jumate de ceapa,o parte din ardei,se taie gros,se adauga 50gr bacon si usturoiul tocat, se calesc in putin ulei.Cand sa inmuiat se condimenteaza cu vegeta si piper dupa gust.Se umple aluatul cu comp.de legume,se ruleaza in hartie vegetala si se da la copt.Intre timp se prepara sosul din:Se pune la calit 25 gr unt cu jumate de ceapa,rosia,ciupercile si piciorusele pastrate,ardeiul,toate taiate gros si usturoiul intreg cu tot cu coaja!.Aproape de sfarsit se condimenteaza se pune paharelul de wiskey,apoi smantana si se mai lasa putin,se ia de pe foc.Cand e aproape coapt aluatul se ia hartia si se mai lasa putin la cuptor.Se scoate,poate ramane in acelasi vas sau puteti muta,peste se pune sosul.Se decoreaza cu frunze de patrunjel si lamaie.Pofta buna!De data asta am fost ajutor de bucatar!cel care merita lauri este sotul meu Leon,a vrut sa arate doamnelor ca si barbati stiu sa gateasca......cand au chef...=))
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche umplut cu legume si bacon a la Leon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Sărățele cu chimen

Sărățele cu chimen

Aluatul se decongelează în aproximativ 2ore la temperatura camerei. După decongelare am întins

3 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Se framanta un aluat potrivit din toate ingredientele(15-20 min, sau la aparatul de facut paine). Se

10 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

    Alice,nu-l prea las ca-mi spoieste toata bucataria!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

    Suna a reteta delicioasa.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

    Lasa omu Ramona ,daca se simte bine in bucatarie..........mai bine pentru tine :))))

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Multumesc,zice sotu ca e reteta lui....,acuma abea il mai scot din bucatarie!si pozele tot el vrea sa le faca!inainte se radea de mine.....

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Arata foarte bine......si cred ca ti-a iesit foarte delicios Ramona.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 aluat de placinta(230 gr),1 dovlecel 200gr,ciuperci proaspete 200gr(din care 4 ciuperci si piciorusele de la restul se pastreaza pt sos),1 rosie si jumatate,100gr bacon felii,1 capatana de usturoi sau jumatate,dupa plac(jumatate se toaca marunt cu cutitul cealalta ramane pt sos nedecojiti,intregi!),1 ceapa ,jumatate de ardei rosu,cine vrea mai picant poate pune si ardei iute,200ml smantana cu gust de ciuperci,vegeta,piper,1 lamaie, paharel wiskey sau brandy,patrunjel.Truc:umplutura si sosul da pt.a umple 2 foi!depinde de gustul la fiecare.

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Alice,nu-l prea las ca-mi spoieste toata bucataria!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu frisca si fructe