autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Quinoa cu legume

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2010

Ingrediente
1 cana de quinoa, 1 ceapa mare, 1 ardei rosu gras, niste ciuperci, niste mazare verde, 3 catei de usturoi, ulei, sare, piper, vegeta, verdeata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se caleste usturoiul feliute si ceapa tocata marunt. Se adauga si ardeiul taiat cubulete, apoi ciupercile felii.Se pun mirodeniile(dupa fantezie sau cele din reteta). Cine doreste picant, poate pune niste pasta de ardei iute.Cand legumele sunt facute de jumatate, se adauga quinoa.
Se pune 1 cana de quinoa si 2 cani de apa si se aduce la punctul de fierbere. Se fierbe apoi cam 20 de minute la foc mic. Se verifica daca e gata, daca nu se mai pune putin la foc. Atentie daca mai trebuie putina apa. Trebuie sa se faca asa ca orezul, fara apa la final.
Daca mazarea e din borcan, se pune mai la urma, sa nu se zdrobeasca.

NB: Quinoa este o cereala originara din Bolivia foarte folosita cu verdeturi sau ciuperci. Se gaseste prin magazinele bio. Se poate adauga si la salatele proaspete de verdeturi, dupa ce a fost fiarta si racita.
Se caleste usturoiul feliute si ceapa tocata marunt. Se adauga si ardeiul taiat cubulete, apoi ciupercile felii.Se pun mirodeniile(dupa fantezie sau c
Daca ti-a placut reteta noastra "Quinoa cu legume" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Quinoa cu legume

Quinoa cu legume

Așa că mi-am luat și eu, nu e ieftin, dar partea bună e că se umflă super mult și prin urmare

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Se curata si se spala legumele.Ceapa se toaca julien si se pune pentru cateva minute in uleiul incins

12 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • lia b.

    lia b. (Maestru bucatar) , 21 martie 2013

    quinoa este o planta inrudita cu spanacul si sfecla :) si nu creste numai in Bolivia, ci in toata America de Sud - zona Anzilor. ce este recomandat cind o gatim: inainte de preparare, trebuie nu numai spalata (nu se arunca direct in cratita); se tine cam 30 minute in apa rece cit sa o acopere, apoi aruncam apa si putem prepara quinoa. coaja semintelor contine saponine pe care nu le vrem in mincare... poate contine si cantitati nesemnificative de acid oxalic, care de asemenea se dizolva in apa. pentru variatie, puteti inlocui fasolea, mazarea, lintea, orezul etc. cu quinoa si in rest pastrati reteta. felurile de mincare pot fi sarate sau dulci - cu fructe, lapte etc., la fel ca preparatele din orez. incercati sarmalute cu quinoa si ciuperci sau risotto cu quinoa (fiti generosi cu parmezanul ras) - sint absolut grozave.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

    • Fara foto

      Viorica A. (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Si eu gatesc quinoa cu diverse combinatii de legume; este gustoasa si foarte sanatoasa. Este o proteina completa si contine toti aminoacizii esentiali. Eu fierb toate legumele quinoa inabusit cu un pic de apa si la sfarsit cand o iau de pe foc adaug un pic de ulei, verdeata si condimente. Pofta buna!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Merita incercata !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Cred ca este tare gustoasa!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Exotica si aspectuoasa!Felicitari.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      O reteta buna pentru perioada de post. *****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      N-am mancat niciodata asa ceva dar cred ca e bun......

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot

60 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Roșii uscate la cuptor

Roșii uscate la cuptor

Preîncălzeşte cuptorul la 150°C . Spală roşiile, şterge-le, taie-le în două, scoate

10 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Aperitive
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Aluat: Amestecați făina cu praful de copt, bicarbonatul și cu untul scos din timp din frigider

3 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

lia b. (Maestru bucatar)

quinoa este o planta inrudita cu spanacul si sfecla :) si nu creste numai in Bolivia, ci in toata America de Sud - zona Anzilor. ce este recomandat cind o gatim: inainte de preparare, trebuie nu numai spalata (nu se arunca direct in cratita); se tine cam 30 minute in apa rece cit sa o acopere, apoi aruncam apa si putem prepara quinoa. coaja semintelor contine saponine pe care nu le vrem in mincare... poate contine si cantitati nesemnificative de acid oxalic, care de asemenea se dizolva in apa. pentru variatie, puteti inlocui fasolea, mazarea, lintea, orezul etc. cu quinoa si in rest pastrati reteta. felurile de mincare pot fi sarate sau dulci - cu fructe, lapte etc., la fel ca preparatele din orez. incercati sarmalute cu quinoa si ciuperci sau risotto cu quinoa (fiti generosi cu parmezanul ras) - sint absolut grozave.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca

Punem sunca la fiert, in apa cu ingredientele mai sus mentionate si o fierbem bine de tot, pina intra furculita in ea. Curatam morcovul,

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Chiftele din fasole Chiftele din fasole

Fasolea se lasa din ajun, intr-un vas cu apa, pentru a fierbe usor. Fasolea se fierbe impreuna cu un pastarnac, morcov, o ceapa si o

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive