autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Quinoa cu legume

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2010

Ingrediente
1 cana de quinoa, 1 ceapa mare, 1 ardei rosu gras, niste ciuperci, niste mazare verde, 3 catei de usturoi, ulei, sare, piper, vegeta, verdeata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Se caleste usturoiul feliute si ceapa tocata marunt. Se adauga si ardeiul taiat cubulete, apoi ciupercile felii.Se pun mirodeniile(dupa fantezie sau cele din reteta). Cine doreste picant, poate pune niste pasta de ardei iute.Cand legumele sunt facute de jumatate, se adauga quinoa.
Se pune 1 cana de quinoa si 2 cani de apa si se aduce la punctul de fierbere. Se fierbe apoi cam 20 de minute la foc mic. Se verifica daca e gata, daca nu se mai pune putin la foc. Atentie daca mai trebuie putina apa. Trebuie sa se faca asa ca orezul, fara apa la final.
Daca mazarea e din borcan, se pune mai la urma, sa nu se zdrobeasca.

NB: Quinoa este o cereala originara din Bolivia foarte folosita cu verdeturi sau ciuperci. Se gaseste prin magazinele bio. Se poate adauga si la salatele proaspete de verdeturi, dupa ce a fost fiarta si racita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Quinoa cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de cartofi

Piure de cartofi

De ce pun aceasta reteta e pentru ca am vazut multe feluri de a face piure dar nimeni a zis secretele

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui la cuptor cu carnati si rosii

Pui la cuptor cu carnati si rosii

Spalati puiul, zvantati-l cu hartie absorbanta, apoi taiati-l pe mijlocul spatelui si desfaceti-l

10 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • lia b.

    lia b. (Maestru bucatar) , 21 martie 2013

    quinoa este o planta inrudita cu spanacul si sfecla :) si nu creste numai in Bolivia, ci in toata America de Sud - zona Anzilor. ce este recomandat cind o gatim: inainte de preparare, trebuie nu numai spalata (nu se arunca direct in cratita); se tine cam 30 minute in apa rece cit sa o acopere, apoi aruncam apa si putem prepara quinoa. coaja semintelor contine saponine pe care nu le vrem in mincare... poate contine si cantitati nesemnificative de acid oxalic, care de asemenea se dizolva in apa. pentru variatie, puteti inlocui fasolea, mazarea, lintea, orezul etc. cu quinoa si in rest pastrati reteta. felurile de mincare pot fi sarate sau dulci - cu fructe, lapte etc., la fel ca preparatele din orez. incercati sarmalute cu quinoa si ciuperci sau risotto cu quinoa (fiti generosi cu parmezanul ras) - sint absolut grozave.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

    • Fara foto

      Viorica A. (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Si eu gatesc quinoa cu diverse combinatii de legume; este gustoasa si foarte sanatoasa. Este o proteina completa si contine toti aminoacizii esentiali. Eu fierb toate legumele quinoa inabusit cu un pic de apa si la sfarsit cand o iau de pe foc adaug un pic de ulei, verdeata si condimente. Pofta buna!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Merita incercata !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Cred ca este tare gustoasa!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Exotica si aspectuoasa!Felicitari.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      O reteta buna pentru perioada de post. *****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      N-am mancat niciodata asa ceva dar cred ca e bun......

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

lia b. (Maestru bucatar)

quinoa este o planta inrudita cu spanacul si sfecla :) si nu creste numai in Bolivia, ci in toata America de Sud - zona Anzilor. ce este recomandat cind o gatim: inainte de preparare, trebuie nu numai spalata (nu se arunca direct in cratita); se tine cam 30 minute in apa rece cit sa o acopere, apoi aruncam apa si putem prepara quinoa. coaja semintelor contine saponine pe care nu le vrem in mincare... poate contine si cantitati nesemnificative de acid oxalic, care de asemenea se dizolva in apa. pentru variatie, puteti inlocui fasolea, mazarea, lintea, orezul etc. cu quinoa si in rest pastrati reteta. felurile de mincare pot fi sarate sau dulci - cu fructe, lapte etc., la fel ca preparatele din orez. incercati sarmalute cu quinoa si ciuperci sau risotto cu quinoa (fiti generosi cu parmezanul ras) - sint absolut grozave.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Fasole verde gratinata cu cascaval