Raci fiert in vin

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Raci fiert in vin

Ingrediente

  • 20 buc.raci vii
  • 2 ,5 l apa
  • 1 l vin alb
  • 2 capatani usturoi
  • jum. lingurita piper boabe
  • 4-5 foi de dafin
  • piper macinat,cimbru dupa gust
  • o lingura cu varf sare
  • cateva fire de patrunjel
  • 2 buc. porumb
  • 3 cartofi
  • 4 linguri sare grunjoasa
  • o lamaie si jumatate
  • o ceapa

Mod de preparare

Se spala racii in mai multe ape,se tin in apa cu sare grunjoasa cca 10 minute ,dupa care se clatesc pana iese apa perfect curata.

Cartofii se curata de coaja ,se spala si se pun la fiert intregi sau taiati felii sau cubulete mai grosute . Porumbul se fierbe intreg sau taiat bucati de 2-3 degete.Usturoiul se curata , o parte se pune la fiert,iar o parte se foloseste pentru mujdei ,iar ceapa se curata,se spala si se taie pestisori.

Intr-o oala destul de mare se pun la fiert apa,vinul,sarea,usturoiul pisat sau taiat feliute,ceapa taiata pestisori, piperul boabe,piperul macinat si cimbrul,foile de dafin,bucatile de lamaie , patrunjelul ,porumbul si cartofii .

Eu am fiert cartofii ,porumbul si cateva fire de patrunjel la aparatul de fiert la aburi ...

In momentul in care cartofii si porumbul sunt gata, se scot si se introduce racii. Racii trebuie sa fie acoperiti de lichid in momentul fierberii.Se fierb intre 5-10 minute si 15 -20 minute in functie de marimea racilor sau pana capata culoarea rosie .

Se servesc cu mujdei alaturi de cartofi fierti si porumb fiert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise