Racitura de pasare

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Racitura de pasare

Ingrediente

  • carne de pasare, de preferat cea de tara
  • 3 cartofi
  • 1 morcov
  • 4 l apa
  • sare si piper alb
  • 2 lingurite gelatina
  • 2 capatani de usturoi

Mod de preparare

Pui carnea la fiert in apa cu sare, si dupa ce o spumuiesti, o lasi sa fiarba bine pana cade de pe oase. Cand e aproape gata de scos, pui si cartofii si morcovul sa fiarba. Dupa ce ai scos totul la racit, lasi zeama sa se raceasca sa poti aduna grasimea apoi pui la foc iarasi. Doua lingurite de gelatina (dupa ce ai dizolvat-o) le pui in zeama fierbinte si lasi sa dea cateva clocote. Usturoiul curatat de coji si pisat, il pui in zeama si lasi la aromat cateva minute.

In castronele, pui putina carne, cateva felii de morcov si de cartofi.

Torni zeama prin sita, cat sa cuprinda totul din castron. Presari putin piper alb deasupra si dai la loc racoros.

Pentru a capata putina \"culoare\" poti pune cateva bobite de mazare verde fiarta.

Unii prefera sa serveasca racitura cu mamaliga. Altii nu...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor