autor:

lizz

» » Mancaruri cu carne

Racitura de pasare

Autor: lizz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lizz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2009

Ingrediente
carne de pasare, de preferat cea de tara, 3 cartofi, 1 morcov, 4 l apa, sare si piper alb, 2 lingurite gelatina, 2 capatani de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 3h

13 voturi

Mod de preparare

Pui carnea la fiert in apa cu sare, si dupa ce o spumuiesti, o lasi sa fiarba bine pana cade de pe oase. Cand e aproape gata de scos, pui si cartofii si morcovul sa fiarba. Dupa ce ai scos totul la racit, lasi zeama sa se raceasca sa poti aduna grasimea apoi pui la foc iarasi. Doua lingurite de gelatina (dupa ce ai dizolvat-o) le pui in zeama fierbinte si lasi sa dea cateva clocote. Usturoiul curatat de coji si pisat, il pui in zeama si lasi la aromat cateva minute.
In castronele, pui putina carne, cateva felii de morcov si de cartofi.
Torni zeama prin sita, cat sa cuprinda totul din castron. Presari putin piper alb deasupra si dai la loc racoros.
Pentru a capata putina \"culoare\" poti pune cateva bobite de mazare verde fiarta.
Unii prefera sa serveasca racitura cu mamaliga. Altii nu...
Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • maria mihalache , 13 iunie 2010

    Foarte buna.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

    Si mie imi place cu carne de pasare.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

    arata bine si cred ca este ft buna,mai lejera cu carnita de pui,buna!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Foarte bune,la fel fac si eu doar ca nu am pus niciodata cartof sa se prinda,doar la fiert.Felicitari.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Si mie imi place cum a iesit racitura (piftia).Nici eu nu am pus niciodata cartof...interesant...

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Este foarte buna si arata foarte bine nu am facut niciodata de pasare dar am sa incerc insa am mancat la cineva si avea jumatati de ou fiert prin ia,sa stiti ca era buna si am mancat cu mamaliguta rece un deliciu......

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Arata foarte bine...Nici eu nu adaug cartofi la piftie, dar trebuie incercat...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Arat bine, eu nu pun cartofi la piftie.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

13 voturi

Ingrediente

  • carne de pasare
  • de preferat cea de tara
  • 3 cartofi
  • 1 morcov
  • 4 l apa
  • sare si piper alb
  • 2 lingurite gelatina
  • 2 capatani de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de lizz
Musaca de cartofi cu ciuperci

Musaca de cartofi cu ciuperci

Ceapa taiata fin se pune in 3 linguri de ulei incins si se caleste pana devine aurie la culoare. Se

37 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid. Am

1 vot    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura de casa cu branza

Prajitura de casa cu branza

Se bate separat galbenusul de albus, apoi se amesteca impreuna. Se adauga zaharul si se bate pana

15 voturi    2 comentarii
25 min
Prajituri

maria mihalache

Foarte buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Mancare de castraveti acri, cu rasol alb de porc