autor:

Cely Snijec

» » , , Aperitive, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Piftie ( racitura) de porc

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 ianuarie 2010

Ingrediente
1/2 cap de porc, un rasol, 1 morcov, o ceapa, cativa catei de usturoi, foaie de dafin, sare,piper

Dificultate: Redusa Timp: 7h 30 min

132 voturi

Mod de preparare

Curatz si spal foarte bine carnea,las la muiat peste noapte.Asez in oala,acopar cu apa rece, dau la fiert. Dupa ce da cateva clocote,schimb apa care trebuie sa acopere carnea cam cu o palma. Cand incepe sa fiarba,dau la foc foarte mic, spumuiesc si adaug ceapa, morcovul, boabe de piper, foi de dafin, 3-4 catei de usturoi in foaie si las sa fiarba la foc foarte mic.Incerc dupa cateva ore (5-6 ore),o lingura de supa pusa la rece. Daca se incheaga, scot carnea,o dezosesc si o aranjez pe platouri.Las supa sa se raceasca, strang grasimea, condimentez cu piper, sare si usturoi pisat dupa gust.Strecor,incalzesc foare,foart putin supa,o torn peste carne.Las la rece. Noi o servim stropita cu otet,cu mamaliga. Piftia se poate aseza in vase mici si o rasturnam inainte de a servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie ( racitura) de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Racitura (piftie) de porc

Racitura (piftie) de porc

Se spala bine carnea (oricum ar fi, isi lasa foarte multa grasime), se asaza in vas si se adauga

3 voturi    2 comentarii
4h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 25 comentarii

  • Bucsineanu Marcel , 24 decembrie 2017

    azi fac , sper sa iasa ceva bun

  • Vasile Cucuta , 23 decembrie 2013

    miine facem si noi

  • Florentina Olah , 23 decembrie 2013

    buna.o fac si eu maine.

    • Rachiteanu Ionela , 23 decembrie 2013

      mmmmmm ce bun imi este pofta de asa o bunatate au trecut cativa ani decand nu am mai mancat piftie

    • Iancu Anca , 22 decembrie 2013

      nu am facut niciodata,sper sa imi reuseasca din prima

    • Bica Elena , 14 decembrie 2013

      Foarte buna punem si putina carne de pui

    • Marina Albert , 13 decembrie 2013

      miine facem si noi

    • Marina Albert , 13 decembrie 2013

      miine facem si noi

    • Lacea Liliana , 13 decembrie 2013

      abia astept sa o fac

    • Alexandru Tamas , 23 noiembrie 2013

      felicitari a-m facut si e foarte buna.

    • andreea , 18 iunie 2010

      foarte aspectoasa bravo

    • Ioana , 14 iunie 2010

      Ce bine arata! Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Ahhhh ce pofta mi-ai facut,arata superrr.Felicitari.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Arata foarte bine piftia ta.Vreau si eu o portie mica.....te rog...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Foarte bune si frumoase! Si eu fac, la noi in Ardeal se manaca mai gras.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Cely, deosebit de frumoasa si sunt convinsa si buna.Felicitari.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

      Arata super,piftia ta !Asa trebuie sa fie o piftie.Clara. Eu,fac aici(rar) din pulpe si aripi de curcan;porc nu am. E bun si de curcan,dar nu se compara cu porcul. Bravo,Cely !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Arata bine piftia,

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Foarte frumoasa.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Putem pune si labe de porc (pe care unii le numesc "adidasi") la fiert, odata cu capul, . Ele lasa in zeama si mai multa gelatina pentru inchegarea piftiei.

    • Vekas Maria , 12 ianuarie 2010

      Da, arata super, asa cum o prepar si eu.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      mmmmm ce bunatate

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      In sfarsit vad o piftie linpede asa cum o fac eu ! Felicitari Cely ! Dupa ce o fierb asa incet o las pina a doua zi cand culeg grasimea ramasa , o incalzesc foarte putin si apoi impart piftia in boluri...

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Arata foarte bine!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Mmmm o bunatate,mie imi place foarte mult piftia.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

7h 30 min

132 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cap de porc
  • un rasol
  • 1 morcov
  • o ceapa
  • cativa catei de usturoi
  • foaie de dafin
  • sare,piper

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

71 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

28 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Bucsineanu Marcel

azi fac , sper sa iasa ceva bun

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Cordon bleu