autor:

Dya_Dy

» » , , Aperitive, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Racitura (piftie) de porc

Autor: Dya_Dy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dya_Dy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2016

Ingrediente
4 kg din diferitele parti ale porcului ce se folosesc in mod special la racituri, pentru a se gelatina: urechile, picioarele, ciolan (cu soric)., 1 kg pulpa de porc cu os (pentru ca trebuie sa fie si carne nu?! :) ), apa pentru fiert (in functie de vasul in care o fierbeti, de preferat intr-o oala inalta, dar si de cantitatea de carne folosita, trei sferturi din vas), o jumatate de kilogram de usturoi (desi ar fi mers putin mai mult), 3-4 linguri cu sare de bucatarie (sau dupa gust), cativa morcovi, optional: un praf de piper, cateva foi de dafin

Dificultate: Medie Timp: 4h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala bine carnea (oricum ar fi, isi lasa foarte multa grasime), se asaza in vas si se adauga apa.

Se pune la fiert, la foc potrivit, pana ce cantitatea de apa scade la jumatate.

Se sareaza dupa gust si se adauga restul condimentelor; se curata, se spala morcovii si se pun la fiert la un loc cu carnea. Cand sunt bine patrunsi, se scot si se pastreaza intr-un vas acoperit.

Intre timp, se curata usturoiul si se piseaza bine.

Cand carnea se desprinde de pe os, se scot intr-un bol cateva linguri de zeama si se pastreaza la rece 10-15 minute. Daca zeama se gelatineaza, inseamna ca a fiert suficient.

Se scoate carnea si se lasa sa se raceasca usor, pentru a o putea desprinde de pe os si a inlatura ce nu este folositor sau eventualele resturi.

Usturoiul bine pisat il adaugam peste zeama obtinuta (trebuie sa fie calduta, rece, nu fierbinte), amestecam usor si daca mai este necesar mai adaugam putina sare. Se pastreaza astfel 20-30 de minute, pentru a-si lua din gust si a se omogeniza aromele.

Urmeaza apoi partea cea mai importanta: Strecurarea. Personal, ma folosesc de tifon. Intr-o sita/strecuratoare mare, asez tifonul in straturi cat mai groase, iar apoi torn zeama obtinuta. Daca este necesar se repeta operatiunea.

In vase adanci (farfurii/boluri/tavi) se asaza carnea si morcovii, iar apoi se adauga zeama strecurata.

Se pastreaza la rece (am avut noroc de temperaturi sub 0 grade) pana a doua zi.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura (piftie) de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Piftie ( racitura) de porc

Piftie ( racitura) de porc

Curatz si spal foarte bine carnea,las la muiat peste noapte.Asez in oala,acopar cu apa rece, dau

107 voturi    24 comentarii
7h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de porc ardeleneasca

Ciorba de porc ardeleneasca

Se pune carnea de porc la foc mediu intr-o oala cu 4 litri de apa rece. Se spumeaza cand fierbe. Se

31 voturi    12 comentarii
2h
Retete de Craciun
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 kg din diferitele parti ale porcului ce se folosesc in mod special la racituri
  • pentru a se gelatina: urechile
  • picioarele
  • ciolan (cu soric).
  • 1 kg pulpa de porc cu os (pentru ca trebuie sa fie si carne nu?! :) )
  • apa pentru fiert (in functie de vasul in care o fierbeti
  • de preferat intr-o oala inalta
  • dar si de cantitatea de carne folosita
  • trei sferturi din vas)
  • o jumatate de kilogram de usturoi (desi ar fi mers putin mai mult)
  • 3-4 linguri cu sare de bucatarie (sau dupa gust)
  • cativa morcovi
  • optional: un praf de piper
  • cateva foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Dya_Dy
Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Pentru blat procedăm astfel: Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem

2 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Supa cu dovlecei

Supa cu dovlecei

Carnea de pui se fierbe într-o oală cu 4 litri de apă, timp de 20-30 de minute, adunând

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ghiveci de legume cu carne la slow cooker

Ghiveci de legume cu carne la slow cooker

Tăiem carnea în cuburi potrivit de mici, o stropim cu puţin ulei (două linguri), o aşezăm

3 voturi    0 comentarii
5h
Slow Cooking
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
TORT APERITIV
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania