autor:

» » Mancaruri cu peste

Racituri cu file de cod

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 martie 2013

Ingrediente
13 polonice cu apa, 1 morcov, 1 radacina pastarnac, 1 ceapa mica, 5 bucati file de cod, sare, piper, 3 plicuri de gelatina, 6-7 catei de usturoi, crengute de patrunjel

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Curatam morcovul si il taiem in doua, la fel si pastarnacul.
Ceapa o curatam si o spalam.
Fileul de peste il decongelam si il spalam.
Intr-o oala punem la fiert cantitatea de apa impreuna cu legumele.
Cand acestea din urma sunt fierte cam pe trei sferturi, adaugam bucatile de peste si mai lasam sa fiarba pana e patruns si pestele.
El nu are nevoie de foarte mult timp sa fiarba.
Cand este gata, scoatem intr-un bol legumele si in altul pestele.
Lasam sa sa raceasca putin zeama, apoi luam un polonic intr-un bol si amestecam cu gelatina.
Dupa ce s-a dizolvat bine gelatina, o punem in toata zeama si amestecam bine.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Curatam usturoiul, il pisam si ii dam drumul in oala.
Invartim cu o lingura de lemn si lasam vreo 10 minute asa sa isi ia gust de usturoi.
In niste castronele asezam felii de morcov si bucati de peste.
Punem in fiecare si zeama, pe care o trecem printr-o sita sa nu gasim bucati de usturoi in farfurii.
Spalam crengute de patrunjel si asezam peste fiecare.
Le dam la rece pana a 2 a zi, cand putem sa le servim.
Din aceasta cantitate ies 6 portii.
Sa aveti pofta...
Aaaa si o sugestie pe care am aflat-o si eu dupa: pentru un plus de gust, puteti pune in fiecare farfurie si cate o bucatica de peste afumat....
Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri cu file de cod" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 13 polonice cu apa
  • 1 morcov
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ceapa mica
  • 5 bucati file de cod
  • sare
  • piper
  • 3 plicuri de gelatina
  • 6-7 catei de usturoi
  • crengute de patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Vol- au- vent cu somon fumée in sos de homar cu coniac si salata de fenicul cu portocale