Gaina, curatata si bine spalata, se pune la fiert intr-o oala, impreuna cu 2 litri de apa, ceapa si putina sare. Cand este bine fiarta, se trage vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se scoate pe o farfurie.
Separat, se inmoaie gelatina in putina apa rece, se scote si se pune intr-o ceasca cu zeama fierbinte, amestecand pana cand se dizolva bine. Apoi se amesteca bine zeama cu gelatina dizolvata. Pentru ca gelatina sa fie limpede, transparenta, este bine sa se limpezeasca zeama. Pentru aceasta. se adauga un albus batut spuma si 3 linguri de vin alb mai sec. Se strecoara apoi totul printr-un tifon si se lasa deoparte.
Gaina se transeaza, se asaza pe un platou mai adanc, se decoreaza cu fasole verde fiarta si felii de rosii, apoi se toarna usor zeama peste pasare si se pune la frigider.
Daca a mai ramas zeama, se pune separat intr-o farfurie si se lasa sa se gelatinizeze, in frigider. Acest aspic va servi la ornat.
Cele 3 oua ramase, se fierb tari, se curata de coaja si se taie in doua. Galbenusurile se scot, se amesteca cu sunca tocata si untul si se umplu ouale. Separat, dintr-un galbenus, mustar, ulei, sare si zeama de lamaie se prepara o maioneza.
Cand se serveste gaina, se decoreaza platoul cu ouale umplute, patrunjel verde si aspic tocat (daca a mai ramas).
Separat se serveste maioneza intr-o sosiera, presarata cu patrunjel tocat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii