autor:

ana catalina focsa

» » Mancaruri cu carne

racituri de gaina(piftie

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
1 gaina (cca 1 kg), 1 ceapa, 2 felii de sunca, 4 oua, l50 g fasole verde fiarta, 3 linguri vin, gelatina, 150 ml ulei, 1 lingurita mustar, unt cat o nuca, 1 rosie, 1 lingura zeama de lamaie patrunjel verde tocat, sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Gaina, curatata si bine spalata, se pune la fiert intr-o oala, impreuna cu 2 litri de apa, ceapa si putina sare. Cand este bine fiarta, se trage vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se scoate pe o farfurie.
Separat, se inmoaie gelatina in putina apa rece, se scote si se pune intr-o ceasca cu zeama fierbinte, amestecand pana cand se dizolva bine. Apoi se amesteca bine zeama cu gelatina dizolvata. Pentru ca gelatina sa fie limpede, transparenta, este bine sa se limpezeasca zeama. Pentru aceasta. se adauga un albus batut spuma si 3 linguri de vin alb mai sec. Se strecoara apoi totul printr-un tifon si se lasa deoparte.
Gaina se transeaza, se asaza pe un platou mai adanc, se decoreaza cu fasole verde fiarta si felii de rosii, apoi se toarna usor zeama peste pasare si se pune la frigider.
Daca a mai ramas zeama, se pune separat intr-o farfurie si se lasa sa se gelatinizeze, in frigider. Acest aspic va servi la ornat.
Cele 3 oua ramase, se fierb tari, se curata de coaja si se taie in doua. Galbenusurile se scot, se amesteca cu sunca tocata si untul si se umplu ouale. Separat, dintr-un galbenus, mustar, ulei, sare si zeama de lamaie se prepara o maioneza.
Cand se serveste gaina, se decoreaza platoul cu ouale umplute, patrunjel verde si aspic tocat (daca a mai ramas).
Separat se serveste maioneza intr-o sosiera, presarata cu patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "racituri de gaina(piftie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mazare cu carne de pui si morcov

Mazare cu carne de pui si morcov

Taiem pulpele de pui in mai multe bucatele si le punem la foc sa fiarba intr-un litru de apa.Ceapa

3 voturi    3 comentarii
59 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu pasta de ardei

Pulpe de pui cu pasta de ardei

Se iau pulpele se da pielita jos si se prajesc in putin ulei, pe amandoua partile. Se scot pe o

6 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 gaina (cca 1 kg)
  • 1 ceapa
  • 2 felii de sunca
  • 4 oua
  • l50 g fasole verde fiarta
  • 3 linguri vin
  • gelatina
  • 150 ml ulei
  • 1 lingurita mustar
  • unt cat o nuca
  • 1 rosie
  • 1 lingura zeama de lamaie patrunjel verde tocat
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

99 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Varza acra cu afumatura si masline negre