autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Racituri de pui

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2010

Ingrediente
2 kg spate de pui, 1 ceapa, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 telina, 1 capatana usturoi, 40 g gelatina, piper boabe, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala, se pune intr-o oala impreuna cu zarzavatul, peste care punem apa rece , atat cat sa acopere cu 2-3 degete. Dupa ce incepe sa fiarba, spumam de cateva ori, adaugam sare si piper boabe si lasam sa fiarba acoperit, la foc mic, pana se desprinde carnea de pe os.
Intre timp curatam usturoiul si il pisam. Cand carnea este fiarta, oprim focul, o scoatem cu o paleta intr-un castron si o lasam la racit. Procedam la fel si cu zarzavatul.
Intr-un bol mai mic, scoatem putina zeama(cam un polonic,doua) pe care o lasam sa se raceasca. Intre timp, curatam carnea de oase.
Revenim la bolul mic, in care dizolvam gelatina (instructiunile pe plic), o golim in restul de zeama, punem si usturoiul, amestecam totul dupa care punem capacul si o lasam sa se patrunda (fara foc).
Scoatem farfuriile adanci(boluri,cesti) pe masa si portionam carnea in fiecare.
Zeama o strecuram de usturoi, piper si resturi de la fiert si o mai complectam cu sare daca este nevoie. Luam un polonic si punem in fiecare farfurie, atat cat sa acopere bine carnea.
Morcovul taiat cubulete il repartizam in fiecare farfurie .
Cand servim la masa, desprindem usor de pe margini cu ajutorul unui cutit, rasturnam pe o farfurie plata si decoram cu castraveti si gogosari acri.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui dezosat cu umplutura de ciuperci si mazare

Pui dezosat cu umplutura de ciuperci si mazare

Se pregateste puiul dezosindu-l noi sau macelarul cind il cumparam. Trebuie sa cintareasca dezosat

4 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu miere si bucuioc

Pulpe de pui cu miere si bucuioc

Pulpele se spala si se ung cu o pensula cu miere. Se condimenteaza cu sare, piper si boia si se presara

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

    foarte buna.eu o fac fara gelatina.dar mai adaug ceva aripi sa fie mai multe oase.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

    Arata foarte bine...

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

    Waw ce bunatate!!!!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Hmm,ce bunatate si ce bine arata!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

14 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

panseluta (Chef de cuisine)

foarte buna.eu o fac fara gelatina.dar mai adaug ceva aripi sa fie mai multe oase.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ficatei de pasare cu legume