autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

Racituri (Piftie)

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Ingrediente
6 labute de porc, 1 ciolan porc (proaspete), 2 frunze dafin, 1 lingurita boabe piper, sare, 1 capatana usturoi, 1 ceapa alba.

Dificultate: Redusa Timp: 7h

39 voturi

Mod de preparare

Labutele si ciolanul le-am parlit la aragaz dupa care le-am curatat f. bine apoi le-am lasat in apa cu sare vreo 2 ore, ca sa iasa sangele din carnita si sa obtinem un preparat limpede. Punem carnea la fiert intro oala mare la foc potrivit. Intotdeauna apa sa treaca peste carne cu vreo 3 degete. Cand incepe sa fiarba, pazim oala si spumam. Dupa ce nu mai rezulta spuma, fierbem oala la foc moale. Adaugam foile de dafin, piperul si ceapa intreaga cu putina codita sa nu se imprastie in oala. Potrivim de sare, dar atentie nu prea multa, pt ca fiertura se mai sareaza si cu mujdeiul pe care il adaugam la momentul potrivit. Fierbem carnea pana se desprinde usor de pe oase. Facem un test cu putina zeama, pe care o punem in frigider cateva minute(intro cescuta punem o lingura de zeama) si daca zeama se incheaga procesul de fierbere e incheiat. Intre timp curatam usturoiul si pregatim un mujdei gros pe care il adaugam in oala cu cateva minute inainte de a stinge focul, cand suntem atenti si la gustul de sare. Se scoate carnea si se aseaza in farfuriile pregatite deja pe masa(oasele ce se desprind nu le asezam in farfurii). Zeama se strecoara printro sita in alta oala curata si apoi cu polonicul se toarna in fiecare farfurie peste carne. Se pun farfuriile in loc racoros sa se inchege piftia. Se servesc cu putin piper alaturi de ceapa rosie si un pahar de vin bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri (Piftie)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piftie - racituri - de curcan

Piftie - racituri - de curcan

Este o reteta pe care va recomand sa o faceti la prima ora si sa o lasati in liniste pe aragaz, la

9 voturi    1 comentariu
9h
Mancaruri cu carne
Pui INEDIT

Pui INEDIT

Se spala bine pieptul se pui, se taie in 4 felii, se bat cu ciocanul de snitzele, se tin o jumatate

6 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine):

    Raciturile nu pot lipsi din meniul Sarbatorilor de iarna.Anul acesta am mers pe o reteta mai putin pretentioasa si am folosit cam tot ce era de prisos prin congelator:aripioare,ciocanele, ce a mai ramas de la prepararea pieptului de pui (oase si piele), sorici de porc,etc. Am fiert pana la desprindere de pe oase si pentru inchegare am folosit gelatina. Au iesit foarte bune si au fost servite cu placere dupa Revelion condimentate cu mult piper si boia! La multi ani!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Eu las supa sa se raceasca,strang pojghita de greasime, condimentez,adaug usturoiul pisat, las cateva minute dupa care strecor. Mai trec o data supa incalzita prin strecuratoare in care pun felie de paine sau tifon in cateva straturi ca sa nu ramana grasime.E o nebunie.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tudorache Petre , 24 decembrie 2014

    excelenta reteta si prezentarea!mult succes si pofta buna!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

    MUltumesc valentina, abia astept sa vina vremea rece sa facem racituri.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

    O bunatate,iar prezentarea este minunata...

    • monik

      monik (Chef de cuisine) , 16 martie 2011

      miai facut o pofta...delicios

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

      O bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

      Un preparat traditional, foarte gustos!

    • Fara foto

      paula , 19 ianuarie 2010

      am facut si azi piftie pt prima data.sant curioasa cum o sa iasa,sper sa se inchege.sant f interesante sfaturile voaste chiar le-am urmat.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Ce pofta imi este de racituri, foarte bune.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Foarte mult imi place piftia.............

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      O bunatate si arata grozav...Si eu am pregatit racitura din curcan,dar nu am cu ce sa-i fac poze(din vara am ramas fara aparat foto...)

    • Fara foto

      maria elena , 10 noiembrie 2009

      Sotului ii plac mai grase, de aceea le las asa, iar mie imi strang stratul de desupra si sunt foarte bune.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Am facut si eu in aceasta sambata piftie de porc din rasol proaspat.Foarte delicioasa. Eu pun usturoi curatat ,intreg ,morcov,ceapa si rasolul.La urma strecor supa ptr. a indeparta legumele si o dau la frigider.Pun usturoi intreg doar ptr.gust.Nu-mi place in racitura usturoi pisat.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      O minunatie, mie imi plac cu afumatura.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Imi place foarte mult piftia.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Imi place foarte mult piftia.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Buna piftia,astept craciunul sa fac si eu.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      Mariela, la fel pregătesc şi eu piftia, doar că înainte să o pun în castronele o vântur de mai multe ori. E foarte bună!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

7h

39 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

MUltumesc valentina, abia astept sa vina vremea rece sa facem racituri.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Piept de pui cu banane