autor:

alexandra elena

» » Aperitive

Racituri

Autor: alexandra elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alexandra elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 decembrie 2008

Ingrediente
1 rasol de porc, 4 pulpe de pui, telina, 1 radacina pastarnac, 1 radacina patrunjel, 1 morcov, 1 ceapa mica, usturoi, sare, piper, 1 plic gelatina

Dificultate: Medie Timp: 2h

35 voturi

Mod de preparare

Rasolul de porc si pulpele se curata, se spala si se fierb la foc potrivit intr-un vas cu apa descoperit. La mijlocul timpului de fierbere se adauga
zarzavatul curatat, spalat, taiat bucati mari si o lingura de sare. Cind se desprinde carnea de pe os, se scoate, se indeparteaza oasele si se aseaza in mod egal in farfurii.Zarzavatul se scoate si se lasa deoparte.Fiecare farfurie se orneaza cu felii de morcov fiert. Supa in care au fiert carnea si zarzavaturile se strecoara, i se adauga mujdei de usturoi si piper. Se amesteca putina zeama cu plicul de gelatina dupa care se incorporeaza in toata cantitatea de supa. Farfuriile se umplu cu zeama si se lasa la rece pentru ca gelatina sa se inchege.
Raciturile se lasa la rece de pe o zi pe alta.
Se serveste cu mamaliga calda.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Racituri cu file de cod

Racituri cu file de cod

Curatam morcovul si il taiem in doua, la fel si pastarnacul. Ceapa o curatam si o spalam. Fileul

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Racituri de pui

Racituri de pui

Carnea se spala, se pune intr-o oala impreuna cu zarzavatul, peste care punem apa rece , atat cat

14 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2012

    Nu am amestecat niciodata rasol de porc cu pulpe de pui la racituri,fiecare din ele au un gust diferit ...

  • alexandra elena

    alexandra elena (Chef de cuisine) , 30 martie 2009

    Desi imi place sa experimentez, atunci cand sunt presata de timp vreau sa merg la sigur, asa ca adaug orice cred ca e in ajutorul meu.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 martie 2009

    Daca pui rasol si pulpe la ce mai trebuie gelatina? Se fierbe la foc foarte mic pentru a se obtine o supa limpede,pana se desprinde carnea de pe oase. Poti incerca pe o farfuriuta mica doua linguri de supa sa verifici daca se prinde.Eu o las sa se raceasca putin, sa prinda pojghita pe care o indepartez. Dupa ce o condimentezcu usturoi si piper o strecor prin felie de paine si tifon Obtin o racitura aspecuasa de vezi fundul castronului, fara nici o dara de grasime.

Dificultate

Medie

Timp

2h

35 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de alexandra elena
Pasca chinezeasca

Pasca chinezeasca

Aluatul:se freaca zaharul cu cacao sa nu aiba cocolosi; se pune galbenusul si margarina si se omogenizeaza;

49 voturi    15 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Turte "Scutecele Domnului"

Turte "Scutecele Domnului"

Foile se coc pe o tava direct pe foc, pe o parte si pe alta. Se fac teancuri dupa care se prepara

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Pulpele de pui se curata, se spala si se portioneaza. Se pun la fiert intr-o oala cu apa.Se curata

52 voturi    15 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu am amestecat niciodata rasol de porc cu pulpe de pui la racituri,fiecare din ele au un gust diferit ...

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulouri aperitiv