Ingrediente
1 rasol de porc, 4 pulpe de pui, telina, 1 radacina pastarnac, 1 radacina patrunjel, 1 morcov, 1 ceapa mica, usturoi, sare, piper, 1 plic gelatina
Dificultate: Medie | Timp: 2h
35 voturi
Mod de preparare
zarzavatul curatat, spalat, taiat bucati mari si o lingura de sare. Cind se desprinde carnea de pe os, se scoate, se indeparteaza oasele si se aseaza in mod egal in farfurii.Zarzavatul se scoate si se lasa deoparte.Fiecare farfurie se orneaza cu felii de morcov fiert. Supa in care au fiert carnea si zarzavaturile se strecoara, i se adauga mujdei de usturoi si piper. Se amesteca putina zeama cu plicul de gelatina dupa care se incorporeaza in toata cantitatea de supa. Farfuriile se umplu cu zeama si se lasa la rece pentru ca gelatina sa se inchege.
Raciturile se lasa la rece de pe o zi pe alta.
Se serveste cu mamaliga calda.
Pofta buna!