autor:

» » Dulciuri diverse

rafaello

Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
200gr zahar pudra, , 200 gr unt (nu margarina), , 200gr lapte praf,, 200 gr nuca de cocos, , alune

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Untul se topteste si apoi se lasa la racit (avem nevoie de unt rece dar cat mai moale pt a framanta mai bine).

Se freaca untul cu zaharul cat sa se obtina o pasta mai omogena.
Se adauga laptele praf si se amesteca, apoi nuca de cocos si eventual esenta de rom si se amesteca in continuare.
Dupa ce s-au amestecat bine, compozitia se lasa la racit.
Apoi, cu muuulta rabdare, se fac bilute care se dau prin nuca de cocos
Daca ti-a placut reteta noastra "rafaello" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rafaello cu ricotta

Rafaello cu ricotta

Se amesteca ingredientele bine pana se obtine o pasta care se poate modela. Se formeaza bilute de

8 voturi    2 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Bomboane Rafaello

Bomboane Rafaello

Inainte de toate prajim usor alunele intr-o tigaie sau la cuptor,dupa care le lasam la racit. Untul

33 voturi    11 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valy (Maestru bucatar):

    Sunt delicioase, mult mai bune decat cele din magazin mai ales dupa ce stau putin la rece.

  • 2 comentarii

  • maria panait , 30 august 2009

    Nu se adauga cocosul in compozitie ptr ca nu se mai leaga si materialul este f greu de facut bile. Se adauga cocosul doar la sfarsit adik atunci cand le rostogolesti

  • judydetoate , 02 iulie 2009

    Bune! Si eu le fac foarte des dar mai pun cate o migdala in centrul fiecarei bilute. E nemaipomenita!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 200gr zahar pudra
  • 200 gr unt (nu margarina)
  • 200gr lapte praf,
  • 200 gr nuca de cocos
  • alune

Raporteaza reteta

Retete
de alina - maria buterchi
TORT DE PORTOCALE

TORT DE PORTOCALE

Blatul 1. Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
peste la cuptor

peste la cuptor

Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper si cimbru apoi se pun deasupra ardeii

9 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Intr-o oala cu apa se pune la fiert un morcov, o radacina de patrunjel si o ceapa taiata marunt.

2 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

maria panait

Nu se adauga cocosul in compozitie ptr ca nu se mai leaga si materialul este f greu de facut bile. Se adauga cocosul doar la sfarsit adik atunci cand le rostogolesti

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Budinca de gris cu vin