Cartofii se curata, spala, injumatatesc si se pun cca. 20 min. la fiert. Se curata conopida, se spala, se imparte in buchetele mici si se pune la fiert cca. 8-10 min. Se stoarca zeama de pe conopida si se opresc cam 1/2l din ea. Conopida se lasa sa se scurga.
Se incinge untul , se pune faina. Zeama de pe conopida cu laptele se pune peste si se amesteca incontinuu ca sa nu se faca cocoloase. Se fierbe cca. 5 min.
Se fierb ouale pe jumatate, ca sa nu fie prea tari. Se spala verdeturile si se taie marunt dupa care se amesteca in sosul de mai sus impreuna cu supa de legume si piperul.
Conopida se pune in sosul fierbinte si se incalzeste. Se scurg cartofii. Ouale se lasa la racit si spoi se taie in jumatate si se aseaza impreuna cu conopida si sosul intr-un bol. Cartofii se servesc langa ragout.
Se poate orna cu verdeata tocata marunt.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii