autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Ragout de vita

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 09 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 09 septembrie 2010

Ingrediente
400g carne de vita slaba, taiata bucatele, 400g ciuperci proaspete, feliate, 2 cepe, taiate marunt, 2 ardei kapia copti si feliati, 1 rosie mare, fara pielita si taiata cuburi, 2 morcovi taiati bastonase, 1 telina taiata bastonase, 200ml supa de vita(folosim cub knor), 100ml vin alb, 2 linguri ulei, 1 lingurita rasa chimen macinat, Rozmarin proaspat, Tarhon proaspat, Sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 3h

18 voturi

Mod de preparare

Punem uleiul la incins, adaugam ceapa si carnea de vita, amestecam si lasam la calit cam 10’ sa se rumeneasca. Adaugam ciupercile, ardeii copti, sare , piper si chimen. Amestecam si dupa 2’ turnam supa si vinul. Cand incepe sa fiarba punem restul de ingrediente si condimente si lasam la foc mic sa fiarba inca 2h si jumatate.
Eu am servit cu taitei, am decorat cu firicele de arpagic si felii de ardei iute. Se mai poate sevi cu garnitura de cartovi natur sau piure.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ragout de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Minunat preparatul final...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

    Va multumesc dragele mele, pentru aprecieri.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

    Ce frumos ai prezentat! Imi si inchipui ce buna e!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

      Un deliciu!!! frumoasã prezentare, felicitãri :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

      Gustoasa si prezentata cu gust!***** Am salvat reteta.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

      Haide, Sidy draga, inca e calda...daca te grabesti un pic...hi,hi,hi.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

      No uite ca pica-i numa bine la masa la asemenea bunatati ! Ioi Lia ce facusi aici !!! Felicitari, ai ***** de la mine Primesc si eu o portioasa ?Salvat reteta !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

18 voturi

Ingrediente

  • 400g carne de vita slaba
  • taiata bucatele
  • 400g ciuperci proaspete
  • feliate
  • 2 cepe
  • taiate marunt
  • 2 ardei kapia copti si feliati
  • 1 rosie mare
  • fara pielita si taiata cuburi
  • 2 morcovi taiati bastonase
  • 1 telina taiata bastonase
  • 200ml supa de vita(folosim cub knor)
  • 100ml vin alb
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa chimen macinat
  • Rozmarin proaspat
  • Tarhon proaspat
  • Sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

12 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Minunat preparatul final...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de pui cu miez de carne tocata