autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Ragout de vita

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 09 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 09 septembrie 2010

Ingrediente
400g carne de vita slaba, taiata bucatele, 400g ciuperci proaspete, feliate, 2 cepe, taiate marunt, 2 ardei kapia copti si feliati, 1 rosie mare, fara pielita si taiata cuburi, 2 morcovi taiati bastonase, 1 telina taiata bastonase, 200ml supa de vita(folosim cub knor), 100ml vin alb, 2 linguri ulei, 1 lingurita rasa chimen macinat, Rozmarin proaspat, Tarhon proaspat, Sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 3h

18 voturi

Mod de preparare

Punem uleiul la incins, adaugam ceapa si carnea de vita, amestecam si lasam la calit cam 10’ sa se rumeneasca. Adaugam ciupercile, ardeii copti, sare , piper si chimen. Amestecam si dupa 2’ turnam supa si vinul. Cand incepe sa fiarba punem restul de ingrediente si condimente si lasam la foc mic sa fiarba inca 2h si jumatate.
Eu am servit cu taitei, am decorat cu firicele de arpagic si felii de ardei iute. Se mai poate sevi cu garnitura de cartovi natur sau piure.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ragout de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu lamaie

Pui cu lamaie

Spalam puiul ,il lasam deoarte si stoarcem lamaia(1 e de ajuns )a mea a fost mare.Punem zeama impreuna

7 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tochitura

Tochitura

Se taie carnea de porc cubulete si se caleste in f putin ulei, apoi se toarna apa, jumatate de cana,

7 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Minunat preparatul final...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

    Va multumesc dragele mele, pentru aprecieri.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

    Ce frumos ai prezentat! Imi si inchipui ce buna e!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

      Un deliciu!!! frumoasã prezentare, felicitãri :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

      Gustoasa si prezentata cu gust!***** Am salvat reteta.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

      Haide, Sidy draga, inca e calda...daca te grabesti un pic...hi,hi,hi.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

      No uite ca pica-i numa bine la masa la asemenea bunatati ! Ioi Lia ce facusi aici !!! Felicitari, ai ***** de la mine Primesc si eu o portioasa ?Salvat reteta !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

18 voturi

Ingrediente

  • 400g carne de vita slaba
  • taiata bucatele
  • 400g ciuperci proaspete
  • feliate
  • 2 cepe
  • taiate marunt
  • 2 ardei kapia copti si feliati
  • 1 rosie mare
  • fara pielita si taiata cuburi
  • 2 morcovi taiati bastonase
  • 1 telina taiata bastonase
  • 200ml supa de vita(folosim cub knor)
  • 100ml vin alb
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa chimen macinat
  • Rozmarin proaspat
  • Tarhon proaspat
  • Sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Minunat preparatul final...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu sos de smantana