Ragu de carne pe mamaliguta

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
redusa
Ragu de carne pe mamaliguta

Ingrediente

  • 600-700 gr de carne de vita tocata
  • 1 ceapa mare taiata marunt
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1-2 morcovi taiati cubulete
  • 1-2 foi de telina cu tija
  • patrunjel proaspat
  • 1-2 foi de dafin taiate marunt
  • 800 gr de rosii taiate cuburi.
  • 1 pahar de vin rosu bun
  • 300 ml supa de pasare sau supa de legume-numai lichidul
  • 1/2 ardei iute taiat marunt.
  • putina boia dulce si putin cardamon
  • ptr mamaliga 2-3 pahare de faina de porumb
  • sare, apa si ceaun de mamaliga

Mod de preparare

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa care vom adauga carnea si amestecam pana isi schimba culoarea; adaugam vinul si lasam putin sa fiarba pana alcoolul dispare, adaugam condimentele si supa, usturoiul si lasam sa fiarba la un foc potrivit pana aproape sosul dispare sau este foarte concentrat. (aproximativ 3ore)

Cand carnea este aproape gata, punem apa la fiert ptr mamaliga si adaugam sare si, cand apa fierbe, turnam faina cernuta si amestecam pana facem o mamaliga buna, nu prea tare sa se poata intinde in farfurie.

Punem pe mamaliga o portie de ragu si servim cu castraveti murati.

Usor si gustos.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise