autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu peste

Rasol de peste uscat(sarat) cu legume si mujdei de usturoi

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 iunie 2010

Ingrediente
1 kg crap uscat, o ceapa uscata, 2 fire de ceapa verde, 3-4 fire usturoi verde, 2 buc morcov, un ardei gras, 3 foi de dafin, 5-6 cartofi, o lingura otet de mere, 3 linguri ulei, piper boabe, boabe de coriandru,cimbru, 4 catei de usturoi pentru mujdei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Am tinut pestele la desarat in apa rece de seara pana dimineata cca 12 ore pentru ca este foarte sarat. Dupa ce am scos pestele de la desarat l-am lasat putin la scurs intr-o sita,apoi l-am curatat de solzi,l-am spalat bine si l-am taiat bucati.
Se pun la fiert in apa ceapa ,usturoiul , morcovii taiati rondele ,cartofii taiati cubulete sau sferturi, ardeiul gras,foile de dafin,piper boabe,boabe de coriandru,cimbru,otetul,uleiul si pestele. Pestele va fierbe primul deoarece fierbe foarte repede.Se scoate, se curata de oase, se taie bucatele,feliute si se aseaza pe o farfurie impreuna cu legumele. Deasupra se toarna zeama in care a fiert pestele amestecata cu mujdeiul de usturoi obtinut din cei 4 catei de usturoi pisati .
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de peste uscat(sarat) cu legume si mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
saramura de peste

saramura de peste

pestele se curata de solzi si se spalafoarte bine, se pune la fript pe gratarul incins. dupa ce sa

38 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Plachie de crap la cuptor

Plachie de crap la cuptor

Intr-o tigaie, călim pentru câteva minute ceapa tăiată fideluţă, ardeii kapia rondele şi

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Pofta de peste, mamaliga prapadeste.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Multumesc mult...

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Foarte frumos arata si foarte sanatos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 kg crap uscat
  • o ceapa uscata
  • 2 fire de ceapa verde
  • 3-4 fire usturoi verde
  • 2 buc morcov
  • un ardei gras
  • 3 foi de dafin
  • 5-6 cartofi
  • o lingura otet de mere
  • 3 linguri ulei
  • piper boabe
  • boabe de coriandru,cimbru
  • 4 catei de usturoi pentru mujdei

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

tatiana (Chef de cuisine)

Pofta de peste, mamaliga prapadeste.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Peste de rau, prajit