autor:

Florin

» » Mancaruri cu peste

Rasol de salau

Autor: Florin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 iunie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, , , , un peste salau, 2-3 morcovi,, o telina mica,, o ceapa, 2-3 cartofi curatati de coaja, o lamaie,, putin ulei, sare,, cateva boabe piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Preparare:

Se curata pestele de solzi si intestine, se spala cu apa rece, se scurge si se tine la frigider. Intr-o cratita punem la fiert ceapa, morcovii, telina si cartofii cu sare dupa gust, boabele de piper si cand sunt fierte adaugam pastravul intreg sau taiat bucati mari si mai fierbem inca 10 minute la foc potrivit.

Se scoate apoi pestele pe platou si in jurul lui asezam legumele taiate rondele sau bucati (fara ceapa) peste care stoarcem lamaia, stropim cu putin ulei si patrunjel verde

Mentiuni:
Se serveste atat cald, cu mujdei de usturoi sau hrean ras, cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de salau" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Crap romanesc cu ciuperci

Crap romanesc cu ciuperci

Se curata si se spala pestele. Se condimenteaza si se introduc in peste cativa graunti de usturoi.

26 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Linte cu pastrav in crusta de pesmet

Linte cu pastrav in crusta de pesmet

Se fierbe lintea. Prazul se taie rondele. Usturoiul se taie marunt sau se da pe razatoarea fina.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 15 %
189.99 lei
161.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

    Este una dintre preparatele mele preferate....

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

    Din toate retetele tale cu peste se poate trage o concluzie: esti specialist in prepararea pestelui.Bravo! Ai si de la mine nota 10.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Super reteta,felicitari,nota 10.

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Florin
Saramura de peste

Saramura de peste

Preparare: Se pune pestele,rosiile si ardeiul pe gratar pe un pat de sare grunjoasa, . Cand este

89 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Somon  la cuptor cu salata  a-la Florin

Somon la cuptor cu salata a-la Florin

Condimentati bine somonul dupa care il acoperiti cu folie alimentara si il dati la frigider pana

3 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Este una dintre preparatele mele preferate....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Creveti nedecorticati in sos de vin si usturoi