autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Rasol de vita cu sos de iaurt

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg carne de rasol, , 5 foi de dafin, , 1/2 legatura patrunjel verde, , 1/2 legatura cimbru, , zarzavat de supa (morcovi, telina, radacina de patrunjel), , 1,5-2 l zeama de carne (Knorr +apa), , 1/2 lingurita boabe de piper., Pentru sos: 500 g iaurt, , coaja de la o lamaie, , sare,, piper, , 3 fire de tarhon.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea, se zvanta, se acopera de jur-imprejur cu crengutele de patrunjel si de cimbru si se leaga cu ata de bucatarie. Se curata zarzavatul de supa, se clateste si se taie bucati. Intr-o oala, se toarna zeama de carne, se adauga zarzavatul taiat si boabele de piper si se pune la fiert. Cand clocoteste, se introduce carnea (zeama trebuie s-o acopere) si se lasa sa fiarba cu capac, la foc mic, circa 1 ora si 45 de minute. Pentru sos: se amesteca iaurtul cu coaja rasa de lamaie si tarhonul tocat marunt si se gusta de sare si piper. Carnea fiarta se lasa sa se odihneasca (acoperita) cateva minute, se taie felii si se serveste cu sosul de iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vita cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pachetele umplute

Pachetele umplute

Feliile de piept se bat bine si se pune pe ele sare si piper. Din ciuperci facem o tocanita cu putina

25 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftelute gratinate, cu mazare verde

Chiftelute gratinate, cu mazare verde

Amestecam bine toate ingredientele pentru chiftelute si cu mana umezita cu apa facem chiftelutele,

4 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg carne de rasol
  • 5 foi de dafin
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1/2 legatura cimbru
  • zarzavat de supa (morcovi
  • telina
  • radacina de patrunjel)
  • 1,5-2 l zeama de carne (Knorr +apa)
  • 1/2 lingurita boabe de piper.
  • Pentru sos: 500 g iaurt
  • coaja de la o lamaie
  • sare,
  • piper
  • 3 fire de tarhon.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Aripioare in aluat crocant