autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Rasol de vita cu sos de iaurt

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg carne de rasol, , 5 foi de dafin, , 1/2 legatura patrunjel verde, , 1/2 legatura cimbru, , zarzavat de supa (morcovi, telina, radacina de patrunjel), , 1,5-2 l zeama de carne (Knorr +apa), , 1/2 lingurita boabe de piper., Pentru sos: 500 g iaurt, , coaja de la o lamaie, , sare,, piper, , 3 fire de tarhon.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea, se zvanta, se acopera de jur-imprejur cu crengutele de patrunjel si de cimbru si se leaga cu ata de bucatarie. Se curata zarzavatul de supa, se clateste si se taie bucati. Intr-o oala, se toarna zeama de carne, se adauga zarzavatul taiat si boabele de piper si se pune la fiert. Cand clocoteste, se introduce carnea (zeama trebuie s-o acopere) si se lasa sa fiarba cu capac, la foc mic, circa 1 ora si 45 de minute. Pentru sos: se amesteca iaurtul cu coaja rasa de lamaie si tarhonul tocat marunt si se gusta de sare si piper. Carnea fiarta se lasa sa se odihneasca (acoperita) cateva minute, se taie felii si se serveste cu sosul de iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vita cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mazare cu pui

Mazare cu pui

Spalam pulpele de pui , le taiem pe jumatate si le punem la fiert cu un praf de sare. Cand incep

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Ficat cu usturoi si mamaliga

Ficat cu usturoi si mamaliga

Ficatul portionat il bat putin cu ciocanul de carne si il prajesc uniform in uleiul incins. Din

16 voturi    9 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg carne de rasol
  • 5 foi de dafin
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1/2 legatura cimbru
  • zarzavat de supa (morcovi
  • telina
  • radacina de patrunjel)
  • 1,5-2 l zeama de carne (Knorr +apa)
  • 1/2 lingurita boabe de piper.
  • Pentru sos: 500 g iaurt
  • coaja de la o lamaie
  • sare,
  • piper
  • 3 fire de tarhon.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de curcan cu mustar la cuptor