autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Rasol de vita cu sos de iaurt

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg carne de rasol, , 5 foi de dafin, , 1/2 legatura patrunjel verde, , 1/2 legatura cimbru, , zarzavat de supa (morcovi, telina, radacina de patrunjel), , 1,5-2 l zeama de carne (Knorr +apa), , 1/2 lingurita boabe de piper., Pentru sos: 500 g iaurt, , coaja de la o lamaie, , sare,, piper, , 3 fire de tarhon.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea, se zvanta, se acopera de jur-imprejur cu crengutele de patrunjel si de cimbru si se leaga cu ata de bucatarie. Se curata zarzavatul de supa, se clateste si se taie bucati. Intr-o oala, se toarna zeama de carne, se adauga zarzavatul taiat si boabele de piper si se pune la fiert. Cand clocoteste, se introduce carnea (zeama trebuie s-o acopere) si se lasa sa fiarba cu capac, la foc mic, circa 1 ora si 45 de minute. Pentru sos: se amesteca iaurtul cu coaja rasa de lamaie si tarhonul tocat marunt si se gusta de sare si piper. Carnea fiarta se lasa sa se odihneasca (acoperita) cateva minute, se taie felii si se serveste cu sosul de iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vita cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Jambon la tava cu cartofi

Jambon la tava cu cartofi

Felia de jambon se condimenteaza si se pune la prajit intreaga intr-o tigaie cu ulei incins. Dupa

18 voturi    16 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ardei si dovlecei umpluti cu carne

Ardei si dovlecei umpluti cu carne

In tigaia cu ulei incins se caleste ceapa taiata marunt,se adauga cutia cu rosii iar dupa ce a scazut

2 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg carne de rasol
  • 5 foi de dafin
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1/2 legatura cimbru
  • zarzavat de supa (morcovi
  • telina
  • radacina de patrunjel)
  • 1,5-2 l zeama de carne (Knorr +apa)
  • 1/2 lingurita boabe de piper.
  • Pentru sos: 500 g iaurt
  • coaja de la o lamaie
  • sare,
  • piper
  • 3 fire de tarhon.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ficat de pui cu usturoi si rosii cherry