autor:

Cely Snijec

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Rasol in aluat

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2011

Ingrediente
Un rasol afumat, Aluatul:, 500g faina, un ou, 50 g unt, drojdie cat o maslina (dizolvata cu un varf de cutit de zahar si o lungurita de lapte caldut), 2-3 linguri lapte, apa, sare, Condimente:, o ceapa, 4 catei de usturoi, piper macinat, ienibahar macinat, rozmarin, cimbru, un ou pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 2h

13 voturi

Mod de preparare

Se asaza faina intr-un lighean.In mijloc se adauga celelalte ingrediente si apa, cat sa se obtina o coca moale.Se framanta pana se desprinde aluatul de lighean(cam 15 minute).Se intinde o foaie dreptunghiulara.Peste foaie se presara uniform: ceapa,usturoiul tocate marunt si celelalte condimente, peste care se asaza rasolul.Se impacheteaza, se asaza intr-un vas uns cu unt, se lasa la cald sa creasca circa o jumatate de ora,se unge toata suprafata de aluat cu oul batut,dupa care se da la cuptoul incins in prealabil, pentru o ora.((Pana se rumeneste-depinde de cuptor)
Servim cu muraturi imediat ce s-a copt. Este un deliciu.
Eu am folosit rasol afumat de mine, dupa ce a fost tinut o zi in baitz cu vin. A fost o nebunie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol in aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute fine

Chiftelute fine

Aceste chiftelute sunt deosebit de fine datorita faptului ca ceapa si cartofii se dau pe razatoarea

27 voturi    27 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci

Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci

Pieptul de curcan desfacut in doua il punem intr-un vas in care am facut o marinada din cele doua

3 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

    La multi ani 2011 ! reteta este grozava ! Felicitari ! *****

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    Apetisant!***** Cely de multtttttttttttt nu am mai auzit de tine!!!!!!!!!!!!!

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    Ce grozav! Şi nouă nimic?!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

      Cely iti doresc un An nou fericit cu multa sanatate si la cat mai multe retete minunate asa ca si aceasta. Am facut si eu ceva asemanator, un muschi in aluat.... Felicitari ! Cred ca a fost delicios !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

13 voturi

Ingrediente

  • Un rasol afumat
  • Aluatul:
  • 500g faina
  • un ou
  • 50 g unt
  • drojdie cat o maslina (dizolvata cu un varf de cutit de zahar si o lungurita de lapte caldut)
  • 2-3 linguri lapte
  • apa
  • sare
  • Condimente:
  • o ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • piper macinat
  • ienibahar macinat
  • rozmarin
  • cimbru
  • un ou pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

66 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Lia Maria (Chef de cuisine)

La multi ani 2011 ! reteta este grozava ! Felicitari ! *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Racituri (Piftie)