autor:

Cely Snijec

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Rasol in aluat

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2011

Ingrediente
Un rasol afumat, Aluatul:, 500g faina, un ou, 50 g unt, drojdie cat o maslina (dizolvata cu un varf de cutit de zahar si o lungurita de lapte caldut), 2-3 linguri lapte, apa, sare, Condimente:, o ceapa, 4 catei de usturoi, piper macinat, ienibahar macinat, rozmarin, cimbru, un ou pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 2h

13 voturi

Mod de preparare

Se asaza faina intr-un lighean.In mijloc se adauga celelalte ingrediente si apa, cat sa se obtina o coca moale.Se framanta pana se desprinde aluatul de lighean(cam 15 minute).Se intinde o foaie dreptunghiulara.Peste foaie se presara uniform: ceapa,usturoiul tocate marunt si celelalte condimente, peste care se asaza rasolul.Se impacheteaza, se asaza intr-un vas uns cu unt, se lasa la cald sa creasca circa o jumatate de ora,se unge toata suprafata de aluat cu oul batut,dupa care se da la cuptoul incins in prealabil, pentru o ora.((Pana se rumeneste-depinde de cuptor)
Servim cu muraturi imediat ce s-a copt. Este un deliciu.
Eu am folosit rasol afumat de mine, dupa ce a fost tinut o zi in baitz cu vin. A fost o nebunie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol in aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gratar cu piure de cartofi si mujdei

Gratar cu piure de cartofi si mujdei

Carnea se taie felii de 7 mm , se pune intre doua foi de plastic si se bate bine pe ambele parti. Cartofii

3 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftele de porc cu soia

Chiftele de porc cu soia

Puneti cuburile de soia la inmuiat in apa calda pana se umfla bine, apoi stoarceti-le. Curatati si

11 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

    La multi ani 2011 ! reteta este grozava ! Felicitari ! *****

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    Apetisant!***** Cely de multtttttttttttt nu am mai auzit de tine!!!!!!!!!!!!!

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    Ce grozav! Şi nouă nimic?!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

      Cely iti doresc un An nou fericit cu multa sanatate si la cat mai multe retete minunate asa ca si aceasta. Am facut si eu ceva asemanator, un muschi in aluat.... Felicitari ! Cred ca a fost delicios !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

13 voturi

Ingrediente

  • Un rasol afumat
  • Aluatul:
  • 500g faina
  • un ou
  • 50 g unt
  • drojdie cat o maslina (dizolvata cu un varf de cutit de zahar si o lungurita de lapte caldut)
  • 2-3 linguri lapte
  • apa
  • sare
  • Condimente:
  • o ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • piper macinat
  • ienibahar macinat
  • rozmarin
  • cimbru
  • un ou pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Lia Maria (Chef de cuisine)

La multi ani 2011 ! reteta este grozava ! Felicitari ! *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Pulpa de porc la tava cu sote de ciuperci si cascaval pane