autor:

Poliana

» » Dulciuri diverse

Raspberry & hazelnut meringue nests

Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 decembrie 2012

Ingrediente
Bezele/Meringues, 3 albusuri mari de ou, 160 gr zahar, 1 praf de sare, 80 gr alune de padure, , Umplutura/Filling, 200 ml smantana pt frisca, 100 ml smatana grasa de gatit, 2 lingurite zahar pudra, fulgi de ciocolata, zmeura

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Alunele de padure le aruncam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Dupa ce s-au racorit putin le frecam bine astfel incat sa eliminam toata coaja. Macinam alunele la robot (sau la masina de macinat nuca).

Albusurile la temperatura camerei se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare. Cand obtinem o spuma ferma incepem sa adaugam zaharul cate o lingura pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final vom obtine o bezea de toata frumusetea, lucioasa si consistenta. Incorporam usor si alunele macinate, cu miscari de jos in sus.

Tapetam o tava mare cu hartie de copt. Pregatim un pos cu varf de stea. Umplem posul cu bezea cu grija sa nu ne manjim peste tot - un pont pentru umplerea posului este sa-l tinem cu varful intr-un pahar, iar punga sa fie desfacuta peste marginile paharului.

Formam cosulete in tava de cca 6-7cm diametru pornind de la mijloc, apoi baza iar marginile le inaltam usor ca sa le dam forma dorita ( de cosulet ).
Coacem bezelele in cuptorul preincalzit ( 180 grade sau 160 la ventilatie ) timp de 40-45 de minute pana cand sunt tari si sfaramicioase. Dupa ce oprim focul le mai lasam in cuptor timp de o ora, cu usa intredeschisa.

Pentru umplutura mixam bine smantana pentru frisca cu smantana timp de un minut pana incep sa capete consistenta. Adauga, zaharul pudra si mixam pana se intareste bine. Eu nu am pus mult zahar la frisca, deoarece am considerat ca este suficient de mult la bezea...dar, daca va place mai dulce puteti sa mai adaugati dupa bunul plac :)

Umplem fiecare cosulet cu frisca, iar deasupra presaram zmeura (eu am avut congelata) si fulgi de ciocolata. A fost o nebunie!! Sunt extrem de incantata ca am spart gheata la bezea...si mai mult decat atat, sunt bucuroasa ca am ales combinatia aceasta extrem de delicioasa. Va invit sa o incercati, sigur nu o sa va para rau :)

Enjoy!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Raspberry & hazelnut meringue nests" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Smaren bucovinean

Smaren bucovinean

1. Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul tos, untul topit, faina,

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu suc de rosii

Prajitura cu suc de rosii

Foile: se amesteca ingredientele lichide sarea si vanilia, apoi se adauga fainea cu praful de copt

6 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

7 voturi

Ingrediente

  • Bezele/Meringues
  • 3 albusuri mari de ou
  • 160 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • 80 gr alune de padure
  • Umplutura/Filling
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 100 ml smatana grasa de gatit
  • 2 lingurite zahar pudra
  • fulgi de ciocolata
  • zmeura

Raporteaza reteta

Retete
de Poliana
Prajitura marmorata cu prune

Prajitura marmorata cu prune

Modul de prepararea este unul clasic, si trebuie sa incepem cu untul (moale neaparat) si cu zaharul.

12 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri
Peanut Caramel Brownies

Peanut Caramel Brownies

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava de dimensiuni 24/24cm cu hartie de copt. Ciocolata

27 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Rulada de cascaval

Rulada de cascaval

Este o rulada ce se face usor, iar cu reteta nu ma pot lauda ca-mi apartine, pentru ca am preluat-o

57 voturi    5 comentarii
40 min
Retete vegetariene
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumoase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Placinta cu branza dulce (Placinta turnata)