autor:

autor

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Rata caramelizata

    Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Ingrediente
1 rata de cca 2 kg, 4 linguri de miere, 2 linguri de ulei, 1 litru de apa, 1 pahar de vin roze dulce, 1 portocala, Garnitura:, 1 kg de ghebe, 1.5 pahare de vin roze demisec, 2 linguri de ulei, 1 frunza de dafin

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

2 voturi

Mod de preparare

Rata se spala cu multa apa calda si se lasa la scurs timp de 20-30 de minute inainte de a fi pusa in cuptor.

Se pregateste o tava cu pereti mai inalti in care se pune hartie de copt si se toarna apa. Glazura se pregateste din timp omogenizand mierea cu uleiul.

Rata este asezata in tava si unsa cu ajutorul unei pensule de silicon cu glazura pregatita anterior. In interiorul acesteia se pune portocala spalata bine si nedecojita, intepata din loc in loc. Ea are rolul de a aroma carnea dar si de a mentine cavitatea, in cazul in care doriti ca prezentarea pe platou sa fie eleganta.

Apoi se acopera cu folie de aluminiu si se pune in cuptorul preincalzit, la foc mic. Vom intoarce rata de cel putin 3 ori pe fiecare parte, glazurand insa numai de doua ori, in rest stropindu-se cu sucul lasat in tava. La ultima glazurare amestecam glazura cu o parte din vin iar restul se pune in tava. Rata trebuie lasata in cuptor 3-4 ore, in functie de fragezimea carnii acesteia. In cazul in care este o rata de curte timpul va creste, ajungandu-se la 4.5-5 ore.

Garnitura de ghebe se prepara simplu. Ciupercile sa calesc in ulei 2-3 minute dupa care se adauga vinul si frunza de dafin. Cand zeama s-a evaporat si ciupercile sunt fierte se stinge focul si se lasa la racit timp de 2-3 minute

Pieptul de rata se taie feli. Acestea si copanele se pun pe farfurii, alaturi de cateva linguri de sos si garnitura de ghebe.



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Life and Coffee Beans.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata caramelizata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Risotto alla marinara

Risotto alla marinara

Preparare : am inceput prin a prepara stockul, am cladit intr-un vas mai inalt fructele de mare,

4 voturi    13 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui crocante

Pulpe de pui crocante

Pulpele se fierb in apa cu sare cca 20-30 de minute, apoi se scot ca sa se raceasca (supa obtinuta

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

2 voturi

Ingrediente

  • 1 rata de cca 2 kg
  • 4 linguri de miere
  • 2 linguri de ulei
  • 1 litru de apa
  • 1 pahar de vin roze dulce
  • 1 portocala
  • Garnitura:
  • 1 kg de ghebe
  • 1.5 pahare de vin roze demisec
  • 2 linguri de ulei
  • 1 frunza de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

108 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Varza (acra) calita cu carne de porc