autor:

autor

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Rata caramelizata

    Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Ingrediente
1 rata de cca 2 kg, 4 linguri de miere, 2 linguri de ulei, 1 litru de apa, 1 pahar de vin roze dulce, 1 portocala, Garnitura:, 1 kg de ghebe, 1.5 pahare de vin roze demisec, 2 linguri de ulei, 1 frunza de dafin

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

2 voturi

Mod de preparare

Rata se spala cu multa apa calda si se lasa la scurs timp de 20-30 de minute inainte de a fi pusa in cuptor.

Se pregateste o tava cu pereti mai inalti in care se pune hartie de copt si se toarna apa. Glazura se pregateste din timp omogenizand mierea cu uleiul.

Rata este asezata in tava si unsa cu ajutorul unei pensule de silicon cu glazura pregatita anterior. In interiorul acesteia se pune portocala spalata bine si nedecojita, intepata din loc in loc. Ea are rolul de a aroma carnea dar si de a mentine cavitatea, in cazul in care doriti ca prezentarea pe platou sa fie eleganta.

Apoi se acopera cu folie de aluminiu si se pune in cuptorul preincalzit, la foc mic. Vom intoarce rata de cel putin 3 ori pe fiecare parte, glazurand insa numai de doua ori, in rest stropindu-se cu sucul lasat in tava. La ultima glazurare amestecam glazura cu o parte din vin iar restul se pune in tava. Rata trebuie lasata in cuptor 3-4 ore, in functie de fragezimea carnii acesteia. In cazul in care este o rata de curte timpul va creste, ajungandu-se la 4.5-5 ore.

Garnitura de ghebe se prepara simplu. Ciupercile sa calesc in ulei 2-3 minute dupa care se adauga vinul si frunza de dafin. Cand zeama s-a evaporat si ciupercile sunt fierte se stinge focul si se lasa la racit timp de 2-3 minute

Pieptul de rata se taie feli. Acestea si copanele se pun pe farfurii, alaturi de cateva linguri de sos si garnitura de ghebe.



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Life and Coffee Beans.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata caramelizata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Orez cu piept de pui,suc de rosii si cascaval

Orez cu piept de pui,suc de rosii si cascaval

Pieptul de pui se dezoseaza,se spala si se taie ori cubulete ori fasii. Se curata legumele ,se spala

2 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Friptura din pulpa de curcan cu miere si lamaie

Friptura din pulpa de curcan cu miere si lamaie

Se spala carnea, se indeparteaza pielea si se lasa la scurs.Se condimenteaza dupa gust cu sare si

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

2 voturi

Ingrediente

  • 1 rata de cca 2 kg
  • 4 linguri de miere
  • 2 linguri de ulei
  • 1 litru de apa
  • 1 pahar de vin roze dulce
  • 1 portocala
  • Garnitura:
  • 1 kg de ghebe
  • 1.5 pahare de vin roze demisec
  • 2 linguri de ulei
  • 1 frunza de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Chiftele cu oua de prepelite