autor:

autor

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Rata caramelizata

    Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Ingrediente
1 rata de cca 2 kg, 4 linguri de miere, 2 linguri de ulei, 1 litru de apa, 1 pahar de vin roze dulce, 1 portocala, Garnitura:, 1 kg de ghebe, 1.5 pahare de vin roze demisec, 2 linguri de ulei, 1 frunza de dafin

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

2 voturi

Mod de preparare

Rata se spala cu multa apa calda si se lasa la scurs timp de 20-30 de minute inainte de a fi pusa in cuptor.

Se pregateste o tava cu pereti mai inalti in care se pune hartie de copt si se toarna apa. Glazura se pregateste din timp omogenizand mierea cu uleiul.

Rata este asezata in tava si unsa cu ajutorul unei pensule de silicon cu glazura pregatita anterior. In interiorul acesteia se pune portocala spalata bine si nedecojita, intepata din loc in loc. Ea are rolul de a aroma carnea dar si de a mentine cavitatea, in cazul in care doriti ca prezentarea pe platou sa fie eleganta.

Apoi se acopera cu folie de aluminiu si se pune in cuptorul preincalzit, la foc mic. Vom intoarce rata de cel putin 3 ori pe fiecare parte, glazurand insa numai de doua ori, in rest stropindu-se cu sucul lasat in tava. La ultima glazurare amestecam glazura cu o parte din vin iar restul se pune in tava. Rata trebuie lasata in cuptor 3-4 ore, in functie de fragezimea carnii acesteia. In cazul in care este o rata de curte timpul va creste, ajungandu-se la 4.5-5 ore.

Garnitura de ghebe se prepara simplu. Ciupercile sa calesc in ulei 2-3 minute dupa care se adauga vinul si frunza de dafin. Cand zeama s-a evaporat si ciupercile sunt fierte se stinge focul si se lasa la racit timp de 2-3 minute

Pieptul de rata se taie feli. Acestea si copanele se pun pe farfurii, alaturi de cateva linguri de sos si garnitura de ghebe.



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Life and Coffee Beans.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata caramelizata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu cartofi si mazare

Tocanita de porc cu cartofi si mazare

Spalam pulpa de porc, o tamponam cu un servet de bucatarie apoi o taiem bucati potrivite. Cartofii

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui, surpriza

Pulpe de pui, surpriza

Dupa ce am curatat si spalat pulpele, le uscam in prosop. Dezosim pulpa doar la partea superioara.

125 voturi    23 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

2 voturi

Ingrediente

  • 1 rata de cca 2 kg
  • 4 linguri de miere
  • 2 linguri de ulei
  • 1 litru de apa
  • 1 pahar de vin roze dulce
  • 1 portocala
  • Garnitura:
  • 1 kg de ghebe
  • 1.5 pahare de vin roze demisec
  • 2 linguri de ulei
  • 1 frunza de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui basc cu ardei