autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Rata cu masline

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 rata, 300 gr. masline, 1 pahar ulei, 1 pahar vin alb, 1 lamiie, ½ kg arpagic, cite o jumatate de morcov, pastirnac si patrunjel, 7-8 cepe, 1 lingura bulion, 1 lingura bulion, 1 lingurita faina, sare, piper, o jumatate de foaie de dafin

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea bucati potrivit de mari. Se prajesc in ulei infierbintat. In acelasi ulei, dupa ce s-a scos carnea, se inabuse ceapa taiata marunt, apoi zarzavatul ras, faina si bulionul. Se stinge cu zeama de oase sau cu apa si se lasa sa fiarba. Se strecoara sosul si se fierbe impreuna cu carnea, vinul, sare, piper si foaie de dafin. Dupa ce carnea este aproape fiarta, se dauga maslinele, desarate mai din vreme in apa calda si arpagicul rumenit in ulei. Se poate prepara fara zarzavat si fara arpagic si in cazul acesta se mareste cantitatea de ceapa la 10-12 bucati
Se serveste rece cu felii de lamiie
Se taie carnea bucati potrivit de mari. Se prajesc in ulei infierbintat. In acelasi ulei, dupa ce s-a scos carnea, se inabuse ceapa taiata marunt, apo
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu masline" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Ficat de rata in crusta crocanta

Ficat de rata in crusta crocanta

Ouale se bat cu sare si piper si cu 2 linguri cu faina. Ficatul se spala si se lasa sa se scurga

4 voturi    1 comentariu
15 min
Mancaruri cu carne
Praz cu masline

Praz cu masline

Am crescut cu acest fel de mancare si atat de mult imi place, incat mare mi-a fost mirarea cand sotul

18 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 rata
  • 300 gr. masline
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar vin alb
  • 1 lamiie
  • ½ kg arpagic
  • cite o jumatate de morcov
  • pastirnac si patrunjel
  • 7-8 cepe
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingurita faina
  • sare
  • piper
  • o jumatate de foaie de dafin

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Chiftele marinate cu tarhon

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Placinta cu carne

Placinta cu carne

Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele, pana se obtine un aluat bun de intins foi.(se fac 2 foi). Pentru umplutura, se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Intr-un castron se amesteca bine ingredientele de la perisoare, mai putin faina, dupa 15min de odihna se formeaza perisoare mici, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne