autor:

andreutza

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Rata cu nuci

Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 februarie 2010

Ingrediente
o rata tanara, 2 cepe, 5 catei de usturoi, 2 lg unt, 1 cana orez fiert, 1 cana vin fiert, 200 g miez de nuca zdrobita, 2 frunze de dafin, sare piper

Dificultate: Redusa Timp: 2h 25 min

2 voturi

Mod de preparare

1)Cureti rata de maruntaie(pastrezificatul si pipota)si de grasimea in exces, apoi o stergi cu hartie absorbanta.Ceapa o tai marunt si o calesti intr-o lingura de unt, adaugi ficatul si pipota taiate marunt. Condimentezi cu sare si piper, dupa gust intr-un castron , amesteci orezul fiert cu cepa si ce maruntaiele, cu 100 g miez de nuca zdrobit si cu usturoiul pisat.
2)Unpli rata cu compozitie, o cosi la fund, ii prinzi cu ata picioarele si o ungi bine cu o lg de unt. Asezi rata in tava, torni vinul amestecat cu putina apa, frunzele de dafin le coci la foc potrivit 30 de minute , apoi la foc mic circa o ora jumatate . Din cand in cand , ungi friptura cu sosul din tava, cu o jumatate de ora inainte e a fi gataa, pui nuca ramasa pe pieptul ratei ca un guler, ca sa se rumeneasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Potaje de acelga(tocana de cardon)

Potaje de acelga(tocana de cardon)

*Frunzele de cardon se spala si se taie in lung(fisii)*cirnatul de singe si chorizul se taie rondele*ceapa

13 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer

Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Merita incercata !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    O bunatate.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Adevarat rasfatz

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      interesanta reteta, e ceva deosebit fata de umplutuile cu fructe

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Hmmm,tare bun mai este...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 25 min

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de andreutza
Merluciu cu maioneza

Merluciu cu maioneza

Pui pestele spalat la fiert in apa sarata, inpreuna cu morcovii, curatati si spalati. Scoti pestele

1 vot    6 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste
Varza dulce cu smantana

Varza dulce cu smantana

Cureti varza de foile exterioare si o toci. O presari cu sare si o lasi 15 minute . Apoi o presezi

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel cu smantana

Dovlecel cu smantana

Cureti dovleci de coaja si ii tai pe lung in felii de 1/2cm. Presari feliile cu sare si le lasi

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
MANCAREA CIOBANULUI