1.Ratele se spala in interior si exterior , se usuca cu un servet de bucatarie si se freaca cu sare si piper.Cimbrisorul, cu exceptia a 3 ramurele, se spala si se pune in interiorul ratelor, apoi se coasa si se prind cu ata aripile si pulpele ratelor.
2.Se taie 2 cepe in patru si se presara intr-o tigaie;peste tava se aseaza un gratar, pe care se pun ratele in cuptorul preincalzit , la 175*C,timp de 1 1/2 ore.Din cand in cand, ratele se stropesc cu 7,5 dl. apa , pusa treptat si cu jiul din tava.
3.Se taie rodiile si se scot semintele.Ceapa ramasa se se toaca marunt si se caleste intr-o lingura de unt.Se adauga varza rosie si bastonasele de scortisoara si , sub capac, se calesc impreuna 30 de minute.
4.Se fixeaza cuptorul la 225*C.Restul de cimbrisor se toaca marunt , se amesteca cu 5 linguri de jeleu (sau gem) de mere si cu acest amestec se ung ratele.Se mai lasa inca 20 minute la cuptor.Intre timp, se mai stropesc cu apa.
5.Se scot ratele din cuptor si se pastreaza la cald.Jiul din tava se strecoara si se amesteca cu amidonul alimentar, dizolvat in prealabil in 2 lingurite de apa rece si se mai fierbe 1 minut.
6.Restul de jeleu de mere se amesteca cu semintele (samburii ) de rodie si se incorporeaza in varza rosie.Se mai condimenteaza daca este necesar.
7.Se taie ratele in bucati,se aseaza pe un platou , pe frunze de salata verde, se stropesc cu sos,se orneaza cu felii de mere si se servesc cu varza rosie si un vin rosu.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii