autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

RATA CU RODII SI VARZA ROSIE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 decembrie 2008

Ingrediente
(pentru 6 persoane):, 2 rate a 1,8kg.,, nucsoara proaspat rasa,, 1 manunchi de cimbrisor, , 3 cepe rosii,, 2 rodii,, 5 linguri de unt topit,, 2 borcane de varza rosie (720ml. ),, 2 bastonase de scortisoara,, 7 linguri de jeleu sau gem de mere,, 1 ou,, 2-3 linguri amidon alimentar,, sare,, piper,, felii de mere pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 4h

18 voturi

Mod de preparare

1.Ratele se spala in interior si exterior , se usuca cu un servet de bucatarie si se freaca cu sare si piper.Cimbrisorul, cu exceptia a 3 ramurele, se spala si se pune in interiorul ratelor, apoi se coasa si se prind cu ata aripile si pulpele ratelor.
2.Se taie 2 cepe in patru si se presara intr-o tigaie;peste tava se aseaza un gratar, pe care se pun ratele in cuptorul preincalzit , la 175*C,timp de 1 1/2 ore.Din cand in cand, ratele se stropesc cu 7,5 dl. apa , pusa treptat si cu jiul din tava.
3.Se taie rodiile si se scot semintele.Ceapa ramasa se se toaca marunt si se caleste intr-o lingura de unt.Se adauga varza rosie si bastonasele de scortisoara si , sub capac, se calesc impreuna 30 de minute.
4.Se fixeaza cuptorul la 225*C.Restul de cimbrisor se toaca marunt , se amesteca cu 5 linguri de jeleu (sau gem) de mere si cu acest amestec se ung ratele.Se mai lasa inca 20 minute la cuptor.Intre timp, se mai stropesc cu apa.
5.Se scot ratele din cuptor si se pastreaza la cald.Jiul din tava se strecoara si se amesteca cu amidonul alimentar, dizolvat in prealabil in 2 lingurite de apa rece si se mai fierbe 1 minut.
6.Restul de jeleu de mere se amesteca cu semintele (samburii ) de rodie si se incorporeaza in varza rosie.Se mai condimenteaza daca este necesar.
7.Se taie ratele in bucati,se aseaza pe un platou , pe frunze de salata verde, se stropesc cu sos,se orneaza cu felii de mere si se servesc cu varza rosie si un vin rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "RATA CU RODII SI VARZA ROSIE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale cu ciolan

Sarmale cu ciolan

Varza proaspata se opareste intreaga in apa in care se pune putin otet, pana frunzele se inmoaie

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Limba de vita cu sos rosu cu marar si ciuperci

Limba de vita cu sos rosu cu marar si ciuperci

Spalam limba bine cu apa rece, o curatam de eventuale pielite si tendoane(daca sunt). Intr-o oala

1 vot    0 comentarii
3h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Da, combinatia de varza rosie si rodie este super.Multumesc pentru aprecieri.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

    Dupa ce am citit toata reteta mi s-a facut o foame de-mi sticlesc ochii ca la lupii,cred ca este o super-rata-gustoasa cu rodii si varza rosie,sigur am sa fac si eu cel putin odata.Felicitari si nota 10 pentru prezentare.

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

    Interesanta reteta, o pun si eu la favorite.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Interesanta reteta si merita incercata...Eu gatesc foarte des rata cu struguri si cu portocale.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Ori de cate ori , fiul meu merge in Ungaria, vine cu cate o rata congelata si trebuie s-o garesc, fie cu rodii, fie cu portocale sau friptura si sos de visine.Rodia da carnii de rata o savoare deosebita.Incearca reteta si apoi spune-mi parerea.Weekend placut!Roda

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      E tentatnta reteta, mai ales ca are rodii. Nu am gatit rata cam de cand eram la mama, ca le cresteam noi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

18 voturi

Ingrediente

  • (pentru 6 persoane):
  • 2 rate a 1,8kg.,
  • nucsoara proaspat rasa,
  • 1 manunchi de cimbrisor
  • 3 cepe rosii,
  • 2 rodii,
  • 5 linguri de unt topit,
  • 2 borcane de varza rosie (720ml. ),
  • 2 bastonase de scortisoara,
  • 7 linguri de jeleu sau gem de mere,
  • 1 ou,
  • 2-3 linguri amidon alimentar,
  • sare,
  • piper,
  • felii de mere pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Da, combinatia de varza rosie si rodie este super.Multumesc pentru aprecieri.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu garnitura de orez si mazare