RATA CU RODII SI VARZA ROSIE

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 6 persoane):
  • 2 rate a 1,8kg.,
  • nucsoara proaspat rasa,
  • 1 manunchi de cimbrisor,
  • 3 cepe rosii,
  • 2 rodii,
  • 5 linguri de unt topit,
  • 2 borcane de varza rosie (720ml. ),
  • 2 bastonase de scortisoara,
  • 7 linguri de jeleu sau gem de mere,
  • 1 ou,
  • 2-3 linguri amidon alimentar,
  • sare,
  • piper,
  • felii de mere pentru ornat;

Mod de preparare

1.Ratele se spala in interior si exterior , se usuca cu un servet de bucatarie si se freaca cu sare si piper.Cimbrisorul, cu exceptia a 3 ramurele, se spala si se pune in interiorul ratelor, apoi se coasa si se prind cu ata aripile si pulpele ratelor.

2.Se taie 2 cepe in patru si se presara intr-o tigaie;peste tava se aseaza un gratar, pe care se pun ratele in cuptorul preincalzit , la 175*C,timp de 1 1/2 ore.Din cand in cand, ratele se stropesc cu 7,5 dl. apa , pusa treptat si cu jiul din tava.

3.Se taie rodiile si se scot semintele.Ceapa ramasa se se toaca marunt si se caleste intr-o lingura de unt.Se adauga varza rosie si bastonasele de scortisoara si , sub capac, se calesc impreuna 30 de minute.

4.Se fixeaza cuptorul la 225*C.Restul de cimbrisor se toaca marunt , se amesteca cu 5 linguri de jeleu (sau gem) de mere si cu acest amestec se ung ratele.Se mai lasa inca 20 minute la cuptor.Intre timp, se mai stropesc cu apa.

5.Se scot ratele din cuptor si se pastreaza la cald.Jiul din tava se strecoara si se amesteca cu amidonul alimentar, dizolvat in prealabil in 2 lingurite de apa rece si se mai fierbe 1 minut.

6.Restul de jeleu de mere se amesteca cu semintele (samburii ) de rodie si se incorporeaza in varza rosie.Se mai condimenteaza daca este necesar.

7.Se taie ratele in bucati,se aseaza pe un platou , pe frunze de salata verde, se stropesc cu sos,se orneaza cu felii de mere si se servesc cu varza rosie si un vin rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise