autor:

Alinutza

» » Mancaruri cu carne

RATA CU SOS DE PORTOCALE

Autor: Alinutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alinutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2009

Ingrediente
1 piept de rata, 300g portocale, 200ml vin alb sec, 1 ceapa, 30 ml lichior de portocale, 1 lingurita zahar, 400ml supa de pasare, ulei, 2 foi dafin, cimbru, patrunjel, sare

Dificultate: Medie Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Se caleste ceapa.Carnea se pune si ea si se lasa sa se rumeneasca putin.Apoi se pun foile de dafin,patrunjelulsi putin cimbru.Se stinge cu vin si se lasa sa dea in cateva clocote.Dupa aceea se pune supa de pasare si se lasa sa fiarba la foc mic pana c carnea este bine patrunsa si usor rumenita.Se scoate pieprul pe un platou.Sosul se strecoara si se adauga zaharul,lichiorul,feliile de portocala si sucul de la restul portocalelor.Se da in cateva clocote dupa care se toarna sosul peste rata.
Daca ti-a placut reteta noastra "RATA CU SOS DE PORTOCALE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel

Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel

Scoateti pieptul de rata din frigider cu cel putin o ora inainte de a-l gati. Crestati pielea

20 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Rata cu sos de portocale

Rata cu sos de portocale

Ratele se curata bine de eventualele pene,se sterg bine de apa cu un servet din harie,apoi se pun

7 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de rata
  • 300g portocale
  • 200ml vin alb sec
  • 1 ceapa
  • 30 ml lichior de portocale
  • 1 lingurita zahar
  • 400ml supa de pasare
  • ulei
  • 2 foi dafin
  • cimbru
  • patrunjel
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Alinutza
Mancare de ciuperci taraneasca

Mancare de ciuperci taraneasca

Ciupercile se spala si se taie in patru cele mari si jumatati cele mici,ceapa se toaca marunt,gogosarul

24 voturi    2 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Rulada de porc cu spanac

Rulada de porc cu spanac

Spanacul se opareste si se scurge ,daca e congelat se pune direct in tigaia cu unt.Ceapa se taie

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Chec cu jambon

Chec cu jambon

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Se adauga galbenusurile frecate separatapoi faina amestecata

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de pui