autor:

Alinutza

» » Mancaruri cu carne

RATA CU SOS DE PORTOCALE

Autor: Alinutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alinutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2009

Ingrediente
1 piept de rata, 300g portocale, 200ml vin alb sec, 1 ceapa, 30 ml lichior de portocale, 1 lingurita zahar, 400ml supa de pasare, ulei, 2 foi dafin, cimbru, patrunjel, sare

Dificultate: Medie Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Se caleste ceapa.Carnea se pune si ea si se lasa sa se rumeneasca putin.Apoi se pun foile de dafin,patrunjelulsi putin cimbru.Se stinge cu vin si se lasa sa dea in cateva clocote.Dupa aceea se pune supa de pasare si se lasa sa fiarba la foc mic pana c carnea este bine patrunsa si usor rumenita.Se scoate pieprul pe un platou.Sosul se strecoara si se adauga zaharul,lichiorul,feliile de portocala si sucul de la restul portocalelor.Se da in cateva clocote dupa care se toarna sosul peste rata.
Daca ti-a placut reteta noastra "RATA CU SOS DE PORTOCALE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de rata cu sos de portocale si salata de varza rosie!

Piept de rata cu sos de portocale si salata de varza rosie!

-Se dezoseaza pieptul de rata si se imparte in doua bucati,se cresteaza pe partea cu pielea,in forma

27 voturi    3 comentarii
30 min
Retete de Craciun
Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de rata
  • 300g portocale
  • 200ml vin alb sec
  • 1 ceapa
  • 30 ml lichior de portocale
  • 1 lingurita zahar
  • 400ml supa de pasare
  • ulei
  • 2 foi dafin
  • cimbru
  • patrunjel
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Alinutza
Mancare de ciuperci taraneasca

Mancare de ciuperci taraneasca

Ciupercile se spala si se taie in patru cele mari si jumatati cele mici,ceapa se toaca marunt,gogosarul

24 voturi    2 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Rulada de porc cu spanac

Rulada de porc cu spanac

Spanacul se opareste si se scurge ,daca e congelat se pune direct in tigaia cu unt.Ceapa se taie

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Chec cu jambon

Chec cu jambon

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Se adauga galbenusurile frecate separatapoi faina amestecata

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui cu legume