autor:

elenita

» » Mancaruri cu carne

Rata cu varza rosie

Autor: elenita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elenita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Ingrediente
1 bucata rata (a mea a avut in jur de 2,300 gr), sare, si rozmarin, , Pentru umplutura, 2 mere ionatane, 1 buc portocala, sare,piper ,rozmarin ,cuisoare si un bat de scorticoara, Pentru garnitura, 2 verze potrivite, 2 buc ceapa, 2 mere, 1 lingurita zahar, sare,piper,nucsoara,chimion si o frunza de dafin, bors sau otet dupa gust

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Curatam bine rata, o codimentam cu sare, piper si rozmarin si ii facem un masaj pe cinste sa intre ingredientele bine in ea. O lasam de preferat peste noapte la frigider.



Adoua zi vom umple ratusca cu merele si portocala taiate cuburi amestecam merele cu putina sare,piper si un praf de rozmarin,bagam in rata si batul de scortisoara iar cuisoarele au fost infipte in ratusca. O prindem bine de picioare eu am bagat pulpitele prin piele am inchis bine sa nu iasa umplutura asezam intr-un vas yena vara sa punem ulei sau apa acoperim cu folie dam la cuptor pret de 2 ore. Prima jumatate de ora lasam la foc mare apoi dam flacara la foc potrivit pana e gata.



Cand mai e jumatate de ora din timp, face un sos dintr-o lingura de mustar si o lingura de miere de albine amestecam bine ingredientele dam folia de pe rata ungem rata sa prinda o culoare aramie frumoasa.Cand au trecut cele doua ore, rata e frumos rumenita si bine facuta.



Varza o tocam fidelute, ceapa tocata fin, o calim cu putin ulei adaugam merele taiate cubulete, dupa care adaugam lingurita de zahar si caramelizam putintel ceapa cu marul adaugam varza si codimentele. Punem apa cat e nevoie sa se faca bine varza la final am adaugat putin bors.


Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu varza rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de rata cu sos de portocale si salata de varza rosie!

Piept de rata cu sos de portocale si salata de varza rosie!

-Se dezoseaza pieptul de rata si se imparte in doua bucati,se cresteaza pe partea cu pielea,in forma

28 voturi    3 comentarii
30 min
Retete de Craciun
Piept de pui Hawai

Piept de pui Hawai

Fileurile de pui, sarate, piperate si parfumate cu praf de curry, se prajesc scurt in ulei, pe ambele

4 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 bucata rata (a mea a avut in jur de 2,300 gr)
  • sare, si rozmarin
  • Pentru umplutura
  • 2 mere ionatane
  • 1 buc portocala
  • sare,piper ,rozmarin ,cuisoare si un bat de scorticoara
  • Pentru garnitura
  • 2 verze potrivite
  • 2 buc ceapa
  • 2 mere
  • 1 lingurita zahar
  • sare,piper,nucsoara,chimion si o frunza de dafin
  • bors sau otet dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de elenita
frigarui de pui cu legume

frigarui de pui cu legume

Carnea de pui am taiat-o bucatele potrivite,si-am condimentat cu suc de lamaie, paprika,piper,sare

9 voturi    7 comentarii
30 min
Fripturi
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală se prepara astfel: Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou

19 voturi    8 comentarii
30 min
Torturi
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia iar jumatate cu zaharul,zaharul vanilat,ouale,,uleiul

154 voturi    26 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Pui Shanghai