autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Rata la cuptor

Autor: Andrei Camelia (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andrei Camelia (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru condimentat:, , sare, piper, , , Umplutura:, 2-3 mere acrişoare felii, 2 portocala felii, sare, piper, un baţ de scortisoara, 3 catei de usturoi, , Glazura:, 1 lingura de mustar de Dijon amestecat cu 2 lingurite de miere, , Garnitura:, 1 varza roşie, 2-3 mere acrişoare, 2 linguri de zahăr, 1 ceapa, 2-3 linguri de ulei, sare, piper, nucsoara, scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 3h

6 voturi

Mod de preparare

Se freacă raşa cu sare, piper pe dinauntru si pe dinafara
Se infoliază si se lasă la frigider peste noapte.
A doua zi se umple raţa cu merele taiate felii, portocala, caţeii de usturoi, care se amesteca cu sare si piper dupa gust si se introduc in cavitatea alaturi de un bat de scortisoara.
Se aseaza intr-un vas incapator fara a adauga nici grasime, nici lichid, se infoliaza cu hîrtie de copt si se da la cuptor pentru 2 ore, dintre care primele 20 de minute la 210 grade, apoi se reduce focul la 190. Către finele acestui timp se controleaza carnea, daca o scobitoare intra cu usurinta in ea, fara a i se opune nici o rezistenta, iar sucurile care ies sunt limpezi, inseamna ca rata este facuta.
Se pesuleaza cu glazura obţinuta prin amestecarea mustarului cu mierea, se reintroduce in cuptor pana se coloreaza, se pensulează si acesta, se lasa la rumenit, se intoarce din nou pentru o ultima glazurare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rata la cuptor

Rata la cuptor

Se ia ratoiul, se scapa de fulgi si tuleie si se parleste. Il crestam pe piept si pe spate, cu un

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Rață la cuptor

Rață la cuptor

Inainte de a ne apuca serios de treaba, lasam rata sa se decongeleze complet. 1. Dupa ce s-a dezghetat,

25 voturi    5 comentarii
4h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    Arata bine dolofana. Si la cate are in burta cred ca este buna tare.

Dificultate

Medie

Timp

3h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru condimentat:
  • sare
  • piper
  • Umplutura:
  • 2-3 mere acrişoare felii
  • 2 portocala felii
  • sare
  • piper
  • un baţ de scortisoara
  • 3 catei de usturoi
  • Glazura:
  • 1 lingura de mustar de Dijon amestecat cu 2 lingurite de miere
  • Garnitura:
  • 1 varza roşie
  • 2-3 mere acrişoare
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Andrei Camelia
PASCA CU CIOCOLATA

PASCA CU CIOCOLATA

Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si putin zahar. Se oparesc 3-4 linguri de faina cu putin

15 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu cremă de zahăr ars

Tort cu cremă de zahăr ars

Crema:125 g de zahar se caramelizeaza la foc mic intr-un vas pentru cuptor de 2 l. Se lasa vasul

17 voturi    16 comentarii
1h
Torturi
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Arata bine dolofana. Si la cate are in burta cred ca este buna tare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Sarmalute in foi de vita