autor:

» » Mancaruri cu carne

Rata la cuptor

Autor: Andrei Camelia (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andrei Camelia (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru condimentat:, , sare, piper, , , Umplutura:, 2-3 mere acrişoare felii, 2 portocala felii, sare, piper, un baţ de scortisoara, 3 catei de usturoi, , Glazura:, 1 lingura de mustar de Dijon amestecat cu 2 lingurite de miere, , Garnitura:, 1 varza roşie, 2-3 mere acrişoare, 2 linguri de zahăr, 1 ceapa, 2-3 linguri de ulei, sare, piper, nucsoara, scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 3h

6 voturi

Mod de preparare

Se freacă raşa cu sare, piper pe dinauntru si pe dinafara
Se infoliază si se lasă la frigider peste noapte.
A doua zi se umple raţa cu merele taiate felii, portocala, caţeii de usturoi, care se amesteca cu sare si piper dupa gust si se introduc in cavitatea alaturi de un bat de scortisoara.
Se aseaza intr-un vas incapator fara a adauga nici grasime, nici lichid, se infoliaza cu hîrtie de copt si se da la cuptor pentru 2 ore, dintre care primele 20 de minute la 210 grade, apoi se reduce focul la 190. Către finele acestui timp se controleaza carnea, daca o scobitoare intra cu usurinta in ea, fara a i se opune nici o rezistenta, iar sucurile care ies sunt limpezi, inseamna ca rata este facuta.
Se pesuleaza cu glazura obţinuta prin amestecarea mustarului cu mierea, se reintroduce in cuptor pana se coloreaza, se pensulează si acesta, se lasa la rumenit, se intoarce din nou pentru o ultima glazurare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de rata la cuptor

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata se spala si lasa cu tot cu piele. Se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei. Se aseaza

5 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Craciun
Rata la cuptor, cu portocala si vin

Rata la cuptor, cu portocala si vin

Pentru că noi nu mâncăm miel, am hotărât ca anul acesta, pentru Paște să pregătim

1 vot    4 comentarii
4h 20 min
Retete de Pasti

  • 1 comentariu

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    Arata bine dolofana. Si la cate are in burta cred ca este buna tare.

Dificultate

Medie

Timp

3h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru condimentat:
  • sare
  • piper
  • Umplutura:
  • 2-3 mere acrişoare felii
  • 2 portocala felii
  • sare
  • piper
  • un baţ de scortisoara
  • 3 catei de usturoi
  • Glazura:
  • 1 lingura de mustar de Dijon amestecat cu 2 lingurite de miere
  • Garnitura:
  • 1 varza roşie
  • 2-3 mere acrişoare
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Andrei Camelia
PASCA CU CIOCOLATA

PASCA CU CIOCOLATA

Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si putin zahar. Se oparesc 3-4 linguri de faina cu putin

20 voturi    5 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu cremă de zahăr ars

Tort cu cremă de zahăr ars

Crema:125 g de zahar se caramelizeaza la foc mic intr-un vas pentru cuptor de 2 l. Se lasa vasul

18 voturi    16 comentarii
1h
Torturi
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Arata bine dolofana. Si la cate are in burta cred ca este buna tare.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui Tandoori