Rata la cuptor

Se ia ratoiul.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Rata la cuptor

Ingrediente

  • 1 ratoi/rata (al meu a avut cca 1800 g)
  • 1 lamaie
  • sucul unei portocale
  • cativa catei de usturoi,
  • 1 lingura otet balsamic
  • cimbru
  • sucul de la doua mere
  • 1 mar ras
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Se ia ratoiul, se scapa de fulgi si tuleie si se parleste. Il crestam pe piept si pe spate, cu un cutit cu lama subtire si il frecam bine cu sare. Introducem in ratoi o lamaie, o crenguta de cimbru si usturoiul curatat si il asezam intr-o tava inalta in care am pus sucul de mere, marul ras, piper, sare si putina apa. Ungem ratoiul cu otetul amestecat cu sucul de portocala, acoperim cu folie si dam la cuptor pentru circa o ora. Dupa o ora, luam folia, intoarcem ratoiul pe cealalta parte si stropim cu zeama din tava si dam iar la cuptor. Din circa 10 in 10 minute mai stropim cu zeama. Cand este rumenit frumos (noi l-am bronzat cam tare :P), oprim focul. Servim cu piure de napi si muraturi. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor