Rata pe varza

Spalam bucatile de rata.

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Rata pe varza

Ingrediente

  • 1 rata portionata
  • 2 verze alba
  • 3 cepe alba
  • 3 morcovi
  • 30 ml vin alb
  • 1 legatura marar
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • câteva cuișoare
  • apa

Mod de preparare

Spălam bucățile de rata, le punem in oala cu apa, sare si cuișoare si fierbem aproape o ora, luând spuma din când in când. Tăiem julien subţire varza alba si o frecam cu sare. Tocam mărunt ceapa si morcovii. Intr-o cratiță, prăjim ceapa, morcovii, pana se rumenesc, apoi adăugam vinul alb si il lăsăm sa se evapore. Punem varza in cratiță si amestecam. Acoperim varza cu un capac, in așa fel încât sa nu mai fie nevoie sa adăugam apa, altfel daca observam ca nu are destul lichid cat sa fiarbă, punem un pahar de apa peste varza. Imediat ce varza este aproape gata, scoatem carnea din oala in care a fiert, punem varza si carnea intr-un vas de cuptor mai mare, de preferat, acoperim cu capac sau folie de aluminiu. Preîncălzim cuptorul la 200 de grade C si coacem pentru aproape 45 de minute, acoperit. Apoi luam capacul si mai lăsăm 15-20 de minute. Servim cu mămăliguța.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise