autor:

strumfii bucatari

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Rata pe varza

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 iunie 2017

Ingrediente
1 rata portionata, 2 verze alba, 3 cepe alba, 3 morcovi, 30 ml vin alb, 1 legatura marar, 50 ml ulei de măsline, sare, piper, câteva cuișoare, apa

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Spălam bucățile de rata, le punem in oala cu apa, sare si cuișoare si fierbem aproape o ora, luând spuma din când in când. Tăiem julien subţire varza alba si o frecam cu sare. Tocam mărunt ceapa si morcovii. Intr-o cratiță, prăjim ceapa, morcovii, pana se rumenesc, apoi adăugam vinul alb si il lăsăm sa se evapore. Punem varza in cratiță si amestecam. Acoperim varza cu un capac, in așa fel încât sa nu mai fie nevoie sa adăugam apa, altfel daca observam ca nu are destul lichid cat sa fiarbă, punem un pahar de apa peste varza. Imediat ce varza este aproape gata, scoatem carnea din oala in care a fiert, punem varza si carnea intr-un vas de cuptor mai mare, de preferat, acoperim cu capac sau folie de aluminiu. Preîncălzim cuptorul la 200 de grade C si coacem pentru aproape 45 de minute, acoperit. Apoi luam capacul si mai lăsăm 15-20 de minute. Servim cu mămăliguța.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rata cu varza rosie

Rata cu varza rosie

Curatam bine rata, o codimentam cu sare, piper si rozmarin si ii facem un masaj pe cinste sa intre

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Varza cu rata

Varza cu rata

Se portionaza rata dupa ce este spalata se pune intr-o tava unsa cu putin ulei,rata o dam cu sare

13 voturi    13 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 rata portionata
  • 2 verze alba
  • 3 cepe alba
  • 3 morcovi
  • 30 ml vin alb
  • 1 legatura marar
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • câteva cuișoare
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mincare de fasole cu carne de miel(specific arab)