autor:

strumfii bucatari

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Rata pe varza

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 iunie 2017

Ingrediente
1 rata portionata, 2 verze alba, 3 cepe alba, 3 morcovi, 30 ml vin alb, 1 legatura marar, 50 ml ulei de măsline, sare, piper, câteva cuișoare, apa

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Spălam bucățile de rata, le punem in oala cu apa, sare si cuișoare si fierbem aproape o ora, luând spuma din când in când. Tăiem julien subţire varza alba si o frecam cu sare. Tocam mărunt ceapa si morcovii. Intr-o cratiță, prăjim ceapa, morcovii, pana se rumenesc, apoi adăugam vinul alb si il lăsăm sa se evapore. Punem varza in cratiță si amestecam. Acoperim varza cu un capac, in așa fel încât sa nu mai fie nevoie sa adăugam apa, altfel daca observam ca nu are destul lichid cat sa fiarbă, punem un pahar de apa peste varza. Imediat ce varza este aproape gata, scoatem carnea din oala in care a fiert, punem varza si carnea intr-un vas de cuptor mai mare, de preferat, acoperim cu capac sau folie de aluminiu. Preîncălzim cuptorul la 200 de grade C si coacem pentru aproape 45 de minute, acoperit. Apoi luam capacul si mai lăsăm 15-20 de minute. Servim cu mămăliguța.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de rata cu sos de portocale si salata de varza rosie!

Piept de rata cu sos de portocale si salata de varza rosie!

-Se dezoseaza pieptul de rata si se imparte in doua bucati,se cresteaza pe partea cu pielea,in forma

30 voturi    3 comentarii
30 min
Retete de Craciun
Raţă pe varză

Raţă pe varză

Raţa se curăţă de ţepi, alte resturi rămase de la ciupelit. Se scot pulpele întregi, aripile

9 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 rata portionata
  • 2 verze alba
  • 3 cepe alba
  • 3 morcovi
  • 30 ml vin alb
  • 1 legatura marar
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • câteva cuișoare
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Jambon pe varza la tava