autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

RATA SALBATICA CU MASLINE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 martie 2009

Ingrediente
1 rata salbatica,, 150ml.ulei,, 400g.ceapa,, 100g.morcovi,, 100g.telina,, 50g.pasta de rosii,, 50g.faina,, 100ml.vin,, 200g.masline,, 100g. lamaie,, piper,, sare, Marinata:, 50ml.otet,, 350ml.vin,, 200ml.apa,, 3 foi de dafin,, 200g.ceapa,, 2g.piper, , sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Rata curatata si spalata bine se pune intr-o marinata preparata din otet, vin,apa, foi de dafin ,ceapa,sare si piper si se lasa cateva ore.Se scoate rata din marinata, se sterge , se transeaza,se sareaza si se prajeste in ulei.
2.In uleiul ramas se caleste faina ,zarzavatul de supa si ceapa, se sting cu pasta de rosii desfacuta cu apa,se lasa sa fiarba 30 minute si se paseaza sosul peste carne.Maslinele se fierb 40 minute si se pun in sos impreuna cu vinul.Se potriveste gustul cu sare si piper si se mai fierbe 30 minute.Se aseaza deasupra mancarii felii de lamaie si se da vasul la cuptor timp de 10 minute.Preparatul se insoteste de un vin rosu sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "RATA SALBATICA CU MASLINE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui a la Kiev

Pui a la Kiev

Intr-un bol se pune untul, care trebuie sa fie moale, sarea, coaja si sucul de lamiae, usturoiul

30 voturi    8 comentarii
20h 8 min
Mancaruri cu carne
Pui la rotisor

Pui la rotisor

Se curata bine de cotoare, se spala, se condimenteaza cu: vegeta, piper, boia, se aseaza in protapul

12 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 rata salbatica,
  • 150ml.ulei,
  • 400g.ceapa,
  • 100g.morcovi,
  • 100g.telina,
  • 50g.pasta de rosii,
  • 50g.faina,
  • 100ml.vin,
  • 200g.masline,
  • 100g. lamaie,
  • piper,
  • sare
  • Marinata:
  • 50ml.otet,
  • 350ml.vin,
  • 200ml.apa,
  • 3 foi de dafin,
  • 200g.ceapa,
  • 2g.piper
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Ardei umpluti