autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

RATA SALBATICA CU MASLINE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 martie 2009

Ingrediente
1 rata salbatica,, 150ml.ulei,, 400g.ceapa,, 100g.morcovi,, 100g.telina,, 50g.pasta de rosii,, 50g.faina,, 100ml.vin,, 200g.masline,, 100g. lamaie,, piper,, sare, Marinata:, 50ml.otet,, 350ml.vin,, 200ml.apa,, 3 foi de dafin,, 200g.ceapa,, 2g.piper, , sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Rata curatata si spalata bine se pune intr-o marinata preparata din otet, vin,apa, foi de dafin ,ceapa,sare si piper si se lasa cateva ore.Se scoate rata din marinata, se sterge , se transeaza,se sareaza si se prajeste in ulei.
2.In uleiul ramas se caleste faina ,zarzavatul de supa si ceapa, se sting cu pasta de rosii desfacuta cu apa,se lasa sa fiarba 30 minute si se paseaza sosul peste carne.Maslinele se fierb 40 minute si se pun in sos impreuna cu vinul.Se potriveste gustul cu sare si piper si se mai fierbe 30 minute.Se aseaza deasupra mancarii felii de lamaie si se da vasul la cuptor timp de 10 minute.Preparatul se insoteste de un vin rosu sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "RATA SALBATICA CU MASLINE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de pui cu cascaval

Rulouri din piept de pui cu cascaval

Bucatile de piept se desprind de pe os. Dintrun piept rezulta 4 rulouri. Batem toate bucatile de

13 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Mancare de masline cu pui si lamaie

Mancare de masline cu pui si lamaie

Dupa ce se spala carnea se pune la calit in cca. 100 ml ulei.Nu o lasam mult,doar cat sa se inabuse

40 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 rata salbatica,
  • 150ml.ulei,
  • 400g.ceapa,
  • 100g.morcovi,
  • 100g.telina,
  • 50g.pasta de rosii,
  • 50g.faina,
  • 100ml.vin,
  • 200g.masline,
  • 100g. lamaie,
  • piper,
  • sare
  • Marinata:
  • 50ml.otet,
  • 350ml.vin,
  • 200ml.apa,
  • 3 foi de dafin,
  • 200g.ceapa,
  • 2g.piper
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Rulou din piept de pui